YAŞAM

Kişiye özel, online “Psikolojik Sağlık Eğitimi.”

Dünya’nın ve Türkiye’nin koronavirüs ile savaştığı, pek çok belirsizliği içinde barındıran salgın döneminde sağlıklı olmanın önemi herkes tarafından biliniyor. Ancak sağlıklı olmak maalesef sadece bedensel sağlıkla mümkün olmuyor. Bu zor dönemde psikolojik sağlık da bir o kadar önem arz ediyor.

Digitallica, “Değişim Döneminde Psikolojik Sağlığı Korumak” adında yeni bir eğitim içeriği üretti. Bu eğitimde, değişim dönemlerinde psikolojik olarak sağlam kalmak ve bu dönemleri daha rahat geçirmek için ipuçları veriliyor. Kişiye özel öneriler sunarak Türkiye’de alanında bir ilk olan online eğitim, tüm katılımcılar için ortak aktarılan bilgi ve önerilerin paylaşımının yanı sıra, her katılımcıya özel içerik sunuyor. Eğitime katılan kişilerin eğitim içinde yer alan bilimsel psikolojik değerlendirme ölçeğini doldurması sağlanarak kişinin psikolojik ihtiyaçlarına göre eğitim içeriği farklılaştırılıyor.

Eğitim kapsamında “Yaşanması muhtemel psikolojik güçlüklerden, değişim dönemine olan bakış açısını değiştirmeye,  negatiflik içinde hayata pozitiflik katabilmekten, yaşamdaki iyikileri keşfetmeye” kadar pek çok konuya değiniliyor. “Değişim Döneminde Psikolojik Sağlığı Korumak” eğitimini alan kişilerin bu sıkıntılı dönemi psikolojik açıdan çok daha rahat atlatabilmesi amaçlanıyor.

Uzun zamandır bireylere ve çiftlere danışmanlık hizmeti veren ve kurumlarla eğitim faaliyetleri yürüten Uzman Klinik Psikolog Aslı Taş Kayabaş’ın anlatımıyla gerçekleşen 35 dakikalık eğitim sonunda kişiler zor zamanların üstesinden nasıl geleceklerini, bu süreci nasıl daha rahat atlatabileceklerini öğreniyor. Böylece eğitimi alan kişinin bu zor dönemde psikolojik açıdan da sağlıklı olması hedefleniyor.

Digitallica Kurucusu Emre Güleçoğlu, uzun süredir salgınla savaşılan bu dönemden herkesin sağlıkla çıkacağını umut ettiğini dile getirerek, “Yaklaşık 2 aydır hem dünyada hem de Türkiye’de müthiş bir mücadele veriyoruz. Sağlığı kaybetmek, hastalığa yenik düşmek bireylerde büyük bir kaygıya sebep oluyor. Bunun en önemli nedeni salgın kaynaklı panik ortamı ve stres. Kurumlara sunduğumuz bu eğitim içerisinde yer alan psikolojik değerlendirme ölçeğini dolduran bireyler, kendilerine özel içeriklere ulaşıyor. Böylece kişiler kaygılarını azaltmak ve psikolojik sağlığını korumak adına ne yapabileceklerini ipuçlarıyla öğreniyor. Dijital eğitim sektöründe öncü bir firma olarak ürettiğimiz ve üreteceğimiz yeni içeriklerle bu zor dönemde kurumlara destek olmayı umuyoruz” dedi.