İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Salgınla mücadeleye Abdi İbrahim’den uluslararası destek.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, “İlaç sektöründeki liderliğimizin bir gereği olarak topluma, sektöre ve gençlerimize yatırım yapmayı sorumluluk addediyoruz. En az iş hedeflerimiz kadar önemsediğimiz sürdürülebilirlik stratejimizin odağında da bu hassasiyet var. Temeli idealist bir eczacı tarafından atılan Abdi İbrahim olarak geleceğin eczacılarını desteklemek adına bu projeyi hayata geçiriyoruz. Akademik bilgisiyle saha tecrübesini harmanlayarak meslek seçimini bilinçli bir şekilde yapmak isteyen gençlerimizi desteklemekten gurur duyuyoruz’’ dedi.  

Abdi İbrahim, Covid-19 mücadelesine desteğini uluslararası platforma da taşıdı. Salgın başlar başlamaz harekete geçerek, hammaddesini tedarik edip hızla ürettiği 1 milyon 600 bin tableti Sağlık Bakanlığı’na hibe eden, yıl sonuna kadar tüm üretimini bağışlama taahhüdünde bulunan Abdi İbrahim, salgınla küresel mücadeleye destek amacıyla faaliyet gösterdiği Kazakistan, Cezayir ve Azerbaycan’a da ilaç yardımında bulunma kararını açıkladı. Abdi İbrahim, uluslararası destek hamlesini üretim tesislerinin bulunduğu Kazakistan’a klorokin fosfat etken maddeli ilacından 100 bin tablet, asetilsistein etken maddeli üründen ise 7 bin tablet hibe ederek başlattı. Şirket ayrıca klorokin fosfat etken maddeli ilacından Cezayir’e 100 bin, Azerbaycan’a ise 50 bin tablet bağışlayacağını açıkladı.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, “Abdi İbrahim olarak insan sağlığı önceliğimizle hayatı ve dünyayı iyileştirme sorumluluğu ile çalışıyoruz. Hem sektör hem ülke olarak salgınla mücadelede güçlü bir duruş sergilemekteyiz. Biz de yerli bir şirket olarak attığımız her adımda ülke markasına destek verme sorumluluğu içindeyiz. Bu anlayışla, öncelikli olarak faaliyette bulunduğumuz üç ülkeye ilaç yardımında bulunma kararı aldık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sorumluluk almaya ve salgınla mücadeleye her seviyede destek vermeye devam edeceğiz” dedi.