SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ

İPF yani idiyopatik pulmoner fibrozis hastaları için web sitesi

İPF yani idiyopatik pulmoner fibrozis hastaları için web sitesi

YENİ WEB SİTESİ İPF NEDİR, AÇILDI

Roche İlaç Türkiye, doğru bilgilenme ve bilinçlenmenin hastalıkların teşhis ve tedavisinde oynadığı kritik rolü dikkate alarak, kronik bir akciğer hastalığı olan ve akciğer dokusunda sertleşmeye yol açan İdiyopatik Pulmoner Fibrozis (İPF) hakkında farkındalık yaratmak üzere www.ipfnedir.com isimli web sitesini bu yıl 14-20 Eylül olarak belirlenen İdiyopatik Pulmoner Fibrozis Farkındalık Haftası’nda hayata geçirdi.

Hastalığın en belirgin özelliklerinden biri olan nefes darlığı, pek çok akciğer hastalığının da belirtisi  olabileceği için, İPF hastaları çoğunlukla KOAH ya da astım tanısı ile uzun süre takip ediliyor ve bu tedavilerden fayda görmedikleri için de hastalık giderek ilerliyor. Roche İlaç Türkiye, bu web sitesi kanalıyla erken tanı ve gerekli tedavi yaklaşımlarının uygulanmasının oldukça önemli olduğu idiyopatik pulmoner fibrozis hastalığı konusunda gerekli farkındalığın oluşturulmasına ve erken teşhise yardımcı olmayı amaçlıyor.

Hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaç duydukları, İPF ile yaşama dair farklı içerik ve videoların yer aldığı web sitesinde hastalığın semptomları, benzer akciğer hastalıkları ile arasındaki farklılıklar, tedavi seçenekleri gibi bilgiler yer alıyor. Aynı zamanda hastalığa dair akla gelebilecek sorular, uzman hekim görüşleri ve gerçek hasta hikayeleri ile yanıt buluyor.

 

İPF web sitesi

Dikkat edilmesi gereken semptomlar 

Erken tanının oldukça önemli olduğu İPF hastalığıyla ilgili, 65 yaşın üzerinde ve sigara içenlerin 3 önemli semptomu takibi hayati önem taşıyor.

1- Geçmeyen uzun süreli kuru öksürük,
2- Nefes darlığı,
3- Yorgunluk ve halsizlik.

Erken teşhis ve tedavi hastalığın ilerlemesini önemli derecede yavaşlatabileceğinden bu semptomlara sahip olduğunu düşünen kişilerin geç kalmadan hekimlerine danışması gerekiyor.