SAĞLIKSOSYAL SORUMLULUKSTKTIBBİ CİHAZ

İDİS İşitme, Alzheimer farkındalık çalışmalarını destekliyor

İDİS İşitme, Alzheimer farkındalık çalışmalarını destekliyor

İDİS İŞİTME TÜRKİYE ALZHEIMER DERNEĞİ FARKINDALIK ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYOR

Türkiye’nin önde gelen işitme merkezlerinden İDİS, Türkiye Alzheimer Derneği ile yürütülen işbirliği çalışmaları çerçevesinde toplumda Alzheimer konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan “Sadan Hanım” adlı sinema filminin destekçilerinden oldu.  

İDİS tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Alzheimer Derneği tarafından yürütülen farkındalık çalışmalarında bu hafta gösterimi başlayan  “Sadan Hanım” adlı filmin sponsorlarından biri olduğunu açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan İDİS Pazarlama Müdürü Reha Tunca;Yürüttüğümüz farkındalık kampanyalarına bir yenisini daha ekliyoruz: Bugün başta Lancet olmak üzere birçok bilimsel çalışma işitme kaybı ve yol açtığı sosyal izolasyonun demans riskini artırdığını göstermekte. Biz de İDİS olarak demansa karşı farkındalık çalışmaları yürüterek toplumu bilgilendirmeye çalışıyoruz. Amacımız demansa giden sessiz yolda erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekmek” dedi.

İDİS Pazarlama Müdürü Reha Tunca

Reha Tunca; “Destekçilerinden biri olduğumuz bu filmde sevgili Sadan Ünüvar’ın Alzheimer ile mücadelesine çok değerli oyuncuların oyunculuklarıyla tanık olma imkanı bulacağız. Ünlü oyuncu Canan Ergüder’in Sadan Ünüvar’ı canlandırdığı filmin müziğini Candan Erçetin seslendirmekte. Filmin yönetmeni ve aynı zamanda Sadan Hanım’ın damadı olan Göksel Gülensoy, filmin geçmişten geleceğe bir duygu yükü taşıyacağını belirtirken, hepimizin anne ve babalarımızın kıymetini daha iyi anlayacağımızı da vurguluyor” dedi.

Pazarlama Müdürü Reha Tunca; Lancet tarafından yayımlanan araştırmada işitme kaybının “bunamaya karşı değiştirilmesi mümkün olan en büyük risk faktörü” olduğunu aktardı ve “İDİS İşitme olarak özellikle 65 yaş üstü bireylerin ilerleyen yaşlarına rağmen aktif bir hayat sürmeleri, izolasyon, depresyon ve bunama gibi bunamaya yol açacak risklerini önlemeye yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Beyinle duymayı sağlayan brain hearing teknolojisine sahip işitme cihazlarımız ile işitme sağlığını korumaya destek olmak için çalışıyoruz” dedi.

Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Topçular da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilişsel olarak uyarılmanın en kolay yolu işitebilmektir. İşitme kaybı tedavi edilmediğinde kişi toplumdan uzaklaşarak kendini izole eder. Yalnızlaşma daha hızlı yaşlanma sürecini ve demansı tetikler. Bu nedenle de işitme kaybını yakından takip edebilmek için 65+ bireylerin yıllık işitme testlerini yaptırmalarını önemsiyoruz” dedi.