İŞ DÜNYASI

Hasan Alemdar, Henkel’de global yeni sorumluluklar aldı

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar, mevcut görevlerinin yanı sıra Henkel Beauty Care Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

HENKEL’DE ATAMA.

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar, Henkel Beauty Care Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Hasan Alemdar, Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra İngiltere Birmingham Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi ve yine aynı üniversitede MBA eğitimini tamamladı. İş hayatına 1991 yılında BMC firmasında Marka Müdür Asistanı olarak başladı. Alemdar, 1992 – 1998 yılları arasında Henkel Deterjan Bölüm Satış Departmanı’nda çeşitli yöneticilik pozisyonlarında görev aldı. 1998 – 1999 yıllarında Türkiye’de ilk olarak Schwarzkopf & Henkel Beauty Care Bölümü’nün kuruluşunu yönetti.

Alemdar, 1999 – 2002 yılları arasında, Henkel’in merkezi olan Düsseldorf’ta, Global Müşteriler Yöneticisi (Global Accounts Manager) olarak görev aldı. 2002’de Türk Henkel Beauty Care Genel Müdürlüğü’ne atandı. 2005’ten itibaren genel müdürlük görevine ek olarak Orta Doğu ve Afrika Satış Direktörlüğü’nü üstlendi. 2008 – 2010 yılları arasında ayrıca Mısır Genel Müdürlüğü’nü de yürüttü. Ocak 2010’da Türk Henkel Beauty Care Genel Müdürlüğü ve Schwarzkopf & Henkel Orta Doğu ve Afrika Satış Direktörlüğü’nün yanı sıra Schwarzkopf Profesyonel (Kuaför Ürünleri Bölümü), Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörlüğü görevlerini de üstlendi.

Yeni sorumluluklar

Hasan Alemdar, Ocak 2012’de Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanlığı’na atandı. Nisan 2018 itibariyle Henkel Beauty Care, Türkiye, İsrail, İran ülke yönetimi ve Orta Doğu Afrika Bölgesi Satış’tan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Hasan Alemdar, Ekim 2020 itibariyle, Henkel Beauty Care Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirilerek bölgenin toplam sorumluluğunu üstlenmiş olacak.