SAĞLIK

AbbVie, Hidra Run ile HS hastalığında farkındalığa çalışıyor

AbbVie, Social Media Awards Turkey 2020 ‘Gümüş Ödül’ü aldı

AbbVie, hidradenitis suppurativa’da (HS) erken teşhisin önemine ‘Hidra Run’ oyunuyla dikkat çekiyor.

Global biyofarma şirketi AbbVie, toplumda köpek memesi hastalığı olarak da bilinen HS ile ilgili farkındalık yaratmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla, hastalığın belirtileri ve tanısıyla ilgili bilgiler içeren ‘Hidra Run’ adında dijital bir oyun hazırladı.

Toplumda her 100 kişiden birinde görülen hidradenitis suppurativa(HS) sıklıkla koltuk altlarında ve kasıklarda olmak üzere ağrılı, iltihaplı sivilcelerle ortaya çıkan kronik bir deri hastalığıdır.1 Bu hastaların hekime gitmekten çekinmesi ya da dermatoloji uzmanlığı dışında farklı hekimlere başvurması nedeniyle doğru tanıyı alma süreleri ortalama 7 yıl sürebiliyor.2

Erken tanının önemine dikkat çekmek amacıyla tasarlanan oyunda, kullanıcılar cilt üzerinde mikro boyutlarda yolculuk yaparken, hastalıkla ilgili kendilerini test etmek amacıyla karşılarına çıkan sorulara cevap veriyor. Hidra Run, AbbVie’nin HS hakkında toplumu bilgilendirmek amacı ile geliştirdiği platformunda yer alıyor.

Hastalık farkındalığı konusunda dijital projelerin her geçen gün daha da önem kazandığını belirten AbbVie Türkiye Kurumsal İletişim ve Hasta İlişkileri Direktörü Figen Şamdancı, “AbbVie olarak, kurulduğumuz günden itibaren hastaların hayatında fark yaratmak adına hasta ve hasta yakınlarının bilinçlenmesini sağlayan farkındalık çalışmalarına destek oluyoruz. Bu misyonla hayata geçirdiğimiz projelere ‘Hidra Run’ ile bir yenisini daha ekledik. Dijitalleşmeyle birlikte artık doğru kaynaklardan doğru bilgiye ulaşmanın çok daha hızlı olduğu bir çağdayız. Bizler de hastalık farkındalığı konusunda dijital projeleri önemsiyoruz. Bu doğrultuda tasarlanan Hidra Run ile oyunu inceleyen kişiler erken tanının son derece önemli olduğu HS hastalığının belirtilerini ve hastalığın yönetiminde hekim ile iletişimin önemini anlama imkanı bulacak.” dedi.

Referanslar:
  1. Jemec GBE, et al. Hidradenitis Suppurativa. N Engl J Med. 2012; 366(2):158-164
  2. Saunte DM et al. British Association of Dermatology. 2015;173:1546-1549