İLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIK

Özden Tunçkaya, Boehringer Ingelheim Dubai’ye atandı

Özden Tunçkaya, Boehringer Ingelheim Afrika Bölgesi Finansal Kontrolörü olarak atandı.

Boehringer Ingelheim Türkiye’de kıdemli finansal kontrolör olarak görev yapan Özden Tunçkaya, Afrika Bölgesi’ne finansal kontrolör olarak atandı.

İnsan ve hayvan sağlığını geliştirme hedefiyle faaliyetlerini sürdüren araştırma ve geliştirme odaklı ilaç şirketi Boehringer Ingelheim Türkiye, 2020 yılında global atamalarına devam ediyor.

Boehringer Ingelheim Türkiye bünyesine Mayıs 2017 tarihinde Finans ve İdari İşler Departmanı’nda finansal kontrolör olarak katılan ve son olarak kıdemli finansal kontrolör olarak görev yapan Tunçkaya, 1 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla Afrika Bölgesi’ne finansal kontrolör olarak atandı. Tunçkaya yeni görevini Dubai’den sürdürecek. Uzun yıllara dayanan finans tecrübesine sahip Tunçkaya, görev aldığı süre boyunca; hayvan sağlığı entegrasyon sürecine büyük katkı sağladı ve planlama, raporlama ve finansal süreç iyileştirmelerinde önemli bir rol üstlendi.

Özden Tunçkaya kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Tunçkaya, iş hayatına Coca-Cola Türkiye’de başladı. 2009-2011 yılları arasında Garanti Bankası’nda finansal analist, 2011-2012 yıllarında ise Vodafone Türkiye’de kıdemli UFRS raporlama analisti olarak çalıştı. Ardından 2012 yılında dahil olduğu Abdi İbrahim İlaç’ta ise finansal raporlama ve konsolidasyon analisti olarak 4 yıl görev aldı.

Boehringer Ingelheim hakkında

Boehringer Ingelheim, hem insan hem de hayvan sağlığını ve yaşam kalitesini geliştirme hedefiyle faaliyet gösteren araştırma odaklı ilaç şirketi. Yaşamları değiştiren çığır açıcı tedaviler yaratma misyonuyla hareket ediyor. Kurulduğu 1885 yılından günümüze aile şirketi kimliğini sürdüren firma, vizyonunu uzun vadeli belirleyebilme özgürlüğü sayesinde geleceğin sağlık sorunlarını tespit etmek için çalışıyor ve tıbbi ihtiyacın yüksek olduğu alanlarda en çok fayda sağlayabileceği alanları hedefliyor.

Dünyanın lider araştırma odaklı ilaç şirketleri arasında yer alan Boehringer Ingelheim, 51 bini aşkın çalışanıyla insan sağlığı ilaçları, hayvan sağlığı ve biyofarmasötikler fason üretim olmak üzere üç iş alanında inovasyonla değer yaratmaya devam ediyor. 2019 yılında net 19 milyar Euro ciro elden eden Boehringer Ingelheim, yaklaşık 3,5 milyar Euro tutarındaki Araştırma ve Geliştirmeye (Ar-Ge) yatırımları sayesinde inovasyonları desteklerken hayat kurtaran ve yaşam kalitesini yükselten gelecek nesil ilaçların geliştirilmesine de katkı sağlıyor.

Boehringer Ingelheim, yaşam bilimleri topluluklarıyla iş birliklerinin ve uzman çeşitliliğinin gücünü benimseyerek daha fazla bilimsel fırsatı gerçeğe dönüştürüyor. Bugünün ve yarının hastalarının yaşamlarını değiştirecek bir sonraki tıp buluşunun hayata geçmesine ivme kazandırıyor.