İLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIK

Nihal Arslan, Ali Raif İlaç Genel Müdürü oldu

8 yıldır Pazarlama ve Satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığını sürdürmekte olan Nihal Arslan, görevine Ali Raif İlaç Genel Müdürü olarak devam edecek.

ALİ RAİF İLAÇ YÖNETİMİNDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Nihal Arslan, Ali Raif İlaç Genel Müdürü oldu

Türkiye sağlık sektörünün köklü firmalarından, 57 yıldır ilaç sektöründe faaliyet gösteren Ali Raif İlaç Sanayi’nin üst yönetiminde görev değişimi gerçekleşti. Muzaffer Bal, görevini yine aynı kurumda 1990 yılından bu yana çeşitli görevlerde çalışan Nihal Arslan’a devretti. 8 yıldır Pazarlama ve Satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığını sürdürmekte olan Nihal Arslan, görevine Ali Raif İlaç Genel Müdürü olarak devam edecek.

Nihal Arslan kimdir 

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden 1984 yılında mezun olduktan sonra 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsünde MBA programını tamamladı. 1987-1990 yılları arasında Bilim İlaç bünyesinde üretim planlama şefi olarak çalıştı.

1990 yılında Ali Raif İlaç Sanayi’nde göreve başlayan Arslan, sırasıyla planlama müdürü, ürün müdürü, pazarlama müdürü, pazarlama direktörü görevlerinde bulundu. Son 8 yıllık dönemde pazarlama ve satıştan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini sürdürdü.

Ali Raif İlaç Sanayi Hakkında

Genç cumhuriyetin ilk yıllarında temelleri atılan ve 1928’de 157 şirketten biri olarak kurulan Ali Raif ve Şeriki, 1963 yılından itibaren Muzaffer Turhan tarafından ilaç sanayinde faaliyet gösterecek şekilde yeniden organize olmuştur.

Ali Raif İlaç, tüm çalışmalarında insana saygıyı, güvenilirliği, başarıyı ve yenilikçiliği prensip edinmiştir. Kuruluşunun ilk yıllarında çok uluslu şirketlerin lisansları ile ilaç üretip pazarlarken, 1980’li yıllardan itibaren bitmiş ürün ilaç ithalatı ve eşdeğer ürün üretim ve pazarlamasını da gerçekleştirerek Türk İlaç Endüstrisi’nin önemli oyuncuları arasında yerini almıştır. 1999 yılında açılan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki modern üretim tesisleri ve güçlü çalışan kadrosu ile faaliyetlerini yürütmektedir.

Yıllardır araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürüten Ar-Ge departmanı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile 12 Ocak 2017 tarihinde Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazanarak çalışmalarına  devam etmektedir. Ali Raif İlaç, her zaman etik çalışma ve paydaşlarına güven veren yaklaşımı bir standart olarak benimsemiştir. İnsan sağlığını korumak ve iyileştirmek amacı ile topluma yüksek kalitede hizmet ve ürünler sunmak misyonu ile yaşama değer katmaya devam etmektedir.