İLAÇ ENDÜSTRİSİSTK

Savaş Malkoç, İEİS Genel Sekreteri oldu

Savaş Malkoç, İEİS Genel Sekreteri oldu

İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın Genel Sekreteri Savaş Malkoç Oldu

Türkiye ilaç endüstrisinin öncü ve köklü kuruluşu İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (İEİS) yönetiminde görev değişiklikleri yapıldı. Bu kapsamda İEİS Genel Sekreterliği görevine Savaş Malkoç atandı.

İEİS Genel Sekreterlik görevine 1 Ekim 2020 tarihinde başlayan Savaş Malkoç bu görev öncesinde en son Ticaret Bakanlığı’nda Risk Yönetimi, Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

Savaş Malkoç kimdir

1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitiren Savaş Malkoç, 1996 yılında T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nde dış ticaret uzman yardımcısı olarak iş hayatına başladı ve 2006 yılına kadar dış ticaret uzmanı ve şube müdürü olarak görev yaptı.

2000 yılında ABD Illinois Üniversitesi’nde başladığı Ekonomi Politikaları (MS) konusundaki yüksek lisans programını 2002 yılında tamamladı. 2006-2009 yılları arasında ticaret müşaviri olarak T.C. Budapeşte Büyükelçiliği’nde çalıştı. 2009-2011 yılları arasında T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nde şube müdürlüğü; 2011-2013 yılları arasında daire başkanlığı görevini yürüttü.

2013 yılının Ekim ayında T.C. Ekonomi Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na daire başkanı olarak atandı ve buradaki görevinin ardından 2018 yılının Ekim ayında T.C. Ticaret Bakanlığı’nda bakan yardımcısı danışmanı olarak görev aldı. 10 Ocak 2019 tarihinde ise T.C. Ticaret Bakanlığı Risk Yönetimi, Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdürü görevine atandı.

Ayrıca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Ruhsatlandırma eski Daire Başkanı Hacer Coşkun Çetintaş da İEİS’te Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı.

Hacer Coşkun Çetintaş kimdir

Hacer Coşkun Çetintaş, Hacettepe Eczacılık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını farmasötik teknoloji alanında tamamladı.

İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’nde 2004 yılında iş hayatına başlamasının ardından ruhsatlandırma alanında çeşitli kademelerde çalıştı. Bu süre boyunca, 2012 yılına kadar Biyoteknolojik Ürünler Değerlendirme Komisyonu’nun sekretaryasını yürüttü. 2012 yılında, İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu dönüşümünü takiben kurumda ülkemiz piyasasına sunulacak tüm referans ve eş değer ürünlerin ruhsatlandırılması faaliyetlerinden sorumlu olarak, çeşitli birimlerde birim sorumluluğu görevlerini yürüttü. 2016-2020 yılları arasında İlaç Ruhsatlandırma Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.

2015-2020 yılları arasında Biyolojik, Biyoteknolojik Ürünler Danışma Komisyonu üyesi olarak görev yaptı ve 2018 yılında İngiltere Hertfordshire Üniversitesi’nde bu alanda altı aylık bir çalışma yaptı.

The International Council for Harmonisation of Technical Requirements for Pharmaceuticals for Human Use (ICH)’da İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu temsilcisi ve koordinatörü olarak ülkemizin üyelik sürecini yürüttü. 2019-2020 yıllarında, International Pharmaceutical Regulators Programme (IPRP)’ın başkan yardımcılığına seçilerek iki dönem boyunca bu görevi üstlendi.