İLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIK

Rabia Demet Özcan, Novo Nordisk Türkiye Biofarma İş Ünitesi Direktörü oldu

Novo Nordisk Türkiye Obezite İş Ünitesi Kıdemli Direktörü Dr. Rabia Demet Özcan, obezitede değişime her açıdan öncülük etme vizyonuyla hareket ettiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “Obezite sandığımızdan çok daha büyük bir sağlık sorunu. Hekim kontrolünde, diyetisyen ve psikolog eşliğinde çok yönlü tedavi gerektirir. Novo Nordisk olarak biz de bu sürece farkındalık projelerimiz ve bilimsel amaçlı çalışmalarımızla önemli bir destek sağlıyoruz. Paydaşlarımızla iş birliği içinde gerçekleştirdiğimiz projelerle; obezitenin nedenlerini ortaya koymaya, çözüm yollarını bulmaya ve obezitenin hızlı artışının önüne geçmeye çalışıyoruz. Obezite alanında yenilikçi ve sürdürülebilir iş modelleri yaratıyoruz. Terapötik alanımızdaki kronik hastalıklarla kökten mücadele etme odağımızla iyileştirici tedavilerin ötesinde, önleyici projeler de geliştiriyoruz. ‘Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği sahipliğinde, Novo Nordisk’in koşulsuz desteği ile hazırlanan Sertifikalı Obezite Danışman Eczacısı Online Eğitim Platformu “PharmObesity”, obezite tedavisinde eczacıların danışman rolüne destek olacak eğitim ve içeriklerden oluşuyor. Eczacıların obezite hastalığı ve tedavi hakkında bilgi düzeylerinin gelişmesini sağlayarak obeziteli bireyler için doğru bilgi kaynağı olmalarına destek olacak platformda sertifikalı eğitim modülleri, uzman videoları, obezite hakkında öneri ve ipuçları yer alıyor.”

Novo Nordisk Türkiye Biyofarma İş Ünitesi Direktörlüğü görevine Klinik, Medikal, Ruhsatlandırma ve Kalite Direktörü Dr. Rabia Demet Özcan getirildi.

Rabia Demet Özcan, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kariyerine Schering Alman ilaç firmasında ürün müdürü olarak başladı. Ardından Sanofi İlaç’ta diyabet medikal müdürü, diyabet ve kardiyovasküler medikal işler müdürü ve Tip 1 diyabetten sorumlu global medikal direktör ve global medikal insülin takım lideri görevlerini üstlendi. 2017 yılında Klinik, Medikal, Ruhsatlandırma ve Kalite Direktörü olarak Novo Nordisk Türkiye’ye katıldı.