KADIN SAĞLIĞISAĞLIK TEKNOLOJİLERİTEKNOLOJİ

Pepapp uygulaması ile kadınlar teknolojiden destek alıyor

Pepapp uygulaması ile kadınlar teknolojiden destek alıyor

PEPAPP PAYLAŞTI…

PMS VE REGL DÖNEMLERINDE KAS AĞRILARINA İYİ GELECEK EGZERSİZLER

Regl olmadan yaklaşık bir hafta öncesinde ve regl döneminde kas ağrıları pek çok kadının yaşadığı bir durum. Özellikle karın, sırt ve bacak bölgesindeki bu ağrılar halsizliğe, yorgunluğa, isteksizliğe neden olabiliyor. Bu yüzden PMS ve regl dönemlerinde spor yapmanın, hormonlar sebebiyle gerilen sinirleri ve kasları yumuşatmasının yanı sıra yapılan egzersizler oksijen alışverişini artırıyor ve mutluluk hormonu salgılanmasını sağlıyor. Pepapp; PMS ve regl dönemlerinde ortaya çıkan kas ağrılarını azaltmaya yarayan egzersizleri kadınlarla paylaştı.

Peki, PMS ve regl dönemlerinde kas ağrılarına iyi gelecek egzersizler neler? Kadınların PMS, regl ve doğurganlık dönemlerini takip eden, onların hem sağlık hem de duygu durumları için her an yanlarında olan Türkiye’nin ilk dijital kadın asistanı Pepapp, regl dönemi listelerine ve önerilerine bir güncelleme getirdi.

Pepapp uygulaması ile kadınlar teknolojiden destek alıyor
Pilates egzersizleriyle, açma ve germe hareketleri yapmak kasların rahatlamasına yardımcı olur. Vinyasa Yoga da çok faydalıdır.

Tempolu yürüyüş yapın

Tempolu bir yürüyüş kalp atış hızını artırarak kan akış hızını düzenler. Vücuda oksijen girer ve bedeniniz enerji depolar. Kendinizi daha dinç hissedersiniz.

Basit Pilates egzersizleri

Pilates egzersizleriyle, açma ve germe hareketleri yapmak vücudunun esnemesine, kasların rahatlamasına yardımcı olur. Sürekli esnemek yerine bu canlandırıcı bir seçimi tercih edebilirsiniz.

Yoga hareketlerini deneyin

Yoga yapmak ağrı hissinin hafiflemesini sağlar. Özellikle Vinyasa Yoga oldukça faydalıdır. Bu sayede zihnin de rahatlar, depresif haller son bulur. Çünkü hareket etmek, keyifsizliğe ve hassas ruh haline de iyi gelir. Mesela çocuk pozu tam size göre.

Keyifli, kolay ve enerjik egzersizler

Pelvik bölgesinin rahatlaması PMS ve regl dönemlerindeki konforunuz için önemli. Bunun için köprü hareketini uygulayabilirsiniz. Yere sırt üstü uzanıp ve belinizi yükseltin. Burada 10 saniye kalın ve nefes alın. İnerken nefesinizi verin.

Egzersizleri doğru zamanda, doğru şekilde yapın

Hafif ağırlıklar kaldırmak kaslarının güçlenmesi açısından önemli. Yani bu dönemlerde de fitness yapmaya devam edebilirsiniz. Kendinize fazla yüklenmemeye dikkat ederek tabii. Vücudunuzu dinleyin ve ona da her zaman özen gösterin.

Kullanıcısını çok iyi tanıyan, onun istek ve ihtiyaçlarını dikkate alan, ona özel tavsiye ve mesajlarıyla gününü güzelleştiren Pepapp’tan regl dönemi ile ilgili en doğru ve sağlıklı bilgilere ulaşabilirsin. Bunun gibi hayatını kolaylaştıracak ve renklendirecek pek çok makaleyi Pepzine’den takip edebilirsin. Pepapp’ın kullanıcı dostu ve keyifli özellikleri bununla da bitmiyor. Uygulama içindeki PepLand, PepStore gibi alanlarıyla dolu dolu zaman geçirmeni, eğlenirken kazanmanı sağlıyor. PepBox isimli kutu aboneliği ile her ay düzenli olarak en popüler ve kullanışlı ürünleri, mutluluk kutuları aracılığıyla seninle buluşturuyor. Pepapp, tüm bu yönleriyle 2015’ten beri kadınların severek kullandığı ve tercih ettiği bir uygulama. Onların en iyi arkadaşı.

Pepapp uygulaması ile kadınlar teknolojiden destek alıyor
Pepapp uygulaması ile kadınlar teknolojiden destek alıyor