İLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

Pierre Fabre Türkiye, “Bir Kitap = Bir Hayat” diyor

Pierre Fabre’den “Bir Kitap = Bir Hayat” Projesi...

Pierre Fabre’den “Bir Kitap = Bir Hayat” Projesi…

Pierre Fabre Türkiye, “Yeşile Saygı” projeleri kapsamında hayata geçirdiği “Bir Kitap = Bir Hayat” kampanyasıyla doğanın korunmasına katkı sağlıyor. Şirket çalışanları arasında başlatılan sosyal medyada meydan okuma etkinliği yapıldı. Hem çalışanlardan hem de projede yer almak isteyen gönüllülerden toplanan okunmuş kitaplar, Herkese Kitap Vakfı’na bağışlandı.

Proje kapsamında; geri dönüşüm bilincini ön plana çıkarmak amacıyla gönüllülerden özellikle evlerinde var olan eski kitaplarını göndermeleri istendi. Toplanan 750’yi aşkın kitap, Herkese Kitap Vakfı aracılığıyla Elazığ / Aziz Gül Ortaokulu, Mardin / Subaşı İlkokulu, Ağrı / Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi olmak üzere 3 köy okuluna bağışlandı. Bu projeyle; eğitime destek sağlanması, geri dönüşüm bilincinin yaygınlaştırılması, kitapların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak değerlendirilmesi; daha geniş perspektiften bakıldığında ise, ağaçların kesilmesinin önlenmesi ve böylece karbon ayak izinin azaltılması amaçlanıyor.

Pierre Fabre Türkiye, "Bir Kitap = Bir Hayat" diyor
Pierre Fabre Türkiye, “Bir Kitap = Bir Hayat” diyor

Ege Orman Vakfı işbirliğiyle İzmir’de koru oluşturulacak

Doğanın sunduklarını kullanırken aynı zamanda aldıklarını doğaya geri veren, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilirliğe büyük katkıda bulunan Pierre Fabre Grubu şu ana kadar farklı ülkelerde toplam 190.000 ağaç dikti. Grubun bu çalışmaları kapsamında Pierre Fabre Türkiye’de de, Ege Orman Vakfı işbirliğiyle İzmir Torbalı’da ’de 500 fidanlık “Pierre Fabre Korusu” oluşturuldu.

Her aşamada “Yeşili Koruma” Misyonu

Şirketin kurulduğu günden bugüne yeşili koruma misyonunu kendisine ilke edinen Botanikçi ve Eczacı Mösyö Pierre Fabre’nin dört temel hareket prensibi yer alıyor. Bunlar; çevreyi korumak, teminat altına almak, doğaya saygı göstermek ve inovasyon olarak sıralanıyor. Çevre dostu uygulamalar konusunda örnek teşkil edecek bir uzmanlığa sahip olan Pierre Fabre Grubu, biyoçeşitliliğin korunması kapsamında CITES, ECOCERT gibi birçok akreditasyona da sahip.

Pierre Fabre Türkiye, “Yeşile Saygı” projeleri kapsamında hayata geçirdiği “Bir Kitap = Bir Hayat” kampanyasıyla doğanın korunmasına katkı sağlıyor. Şirket çalışanları arasında başlatılan sosyal medya meydan okuma etkinliğiyle hem çalışanlardan hem de projede yer almak isteyen gönüllülerden toplanan okunmuş kitaplar, Herkese Kitap Vakfı’na bağışlandı.