SAĞLIKTIBBİ CİHAZ

Meme kanseri tedavisinde erken tanı testleri çok önemli

Siemens: Meme kanseri tedavisinde erken tanı çok önemli

Meme Kanserinde Erken Tanı Hayat Kurtarır

Meme kanseri erken teşhis ile tamamen tedavi edilebildiği için, erken tanı hayati bir önem taşıyor. Siemens Healthineers, meme kanseriyle mücadeleye, erken teşhise yardımcı çözümleriyle destek olmaya devam ediyor.

Kadınlarda en çok görülen kanser türlerinden biri olan meme kanseri hakkında bilinçlendirmek ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek için Ekim ayı tüm dünyada “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak kabul ediliyor. National Cancer Institute-NCI’ye göre her 10 kadından 1’ine hayatının bir döneminde meme kanseri teşhisi konuluyor. Yıllık veriler, ise her yıl 1,7 milyon insana meme kanseri tanısı konulurken 522 bin kişinin meme kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini gösteriyor. Bunun yanı sıra, meme kanseri hastalarının hayatta kalma oranı her geçen gün artıyor ve bu hastalıkla ilişkili ölümlerin sayısı, büyük ölçüde erken teşhis, hastalığın daha iyi anlaşılması ve doğru tedavi gibi faktörlere bağlı olarak giderek azalıyor.

Erken teşhis ve uygun tedavi yöntemleri ile hastanın belli aralıklarla takip edilmesi ve tedavinin izlenmesi kanserli hastaların hayat kalitesini artırıyor. Tümörün tedaviye yanıt verip vermediğini belirlemeye ya da nüks tespitine yardımcı olmak için kan testlerinden yararlanılabiliyor. Kan testlerinde kanser hücrelerinin ürettiği ya da kansere karşı üretilen maddeler, yani tümör markerlar (belirteçler) ölçülüyor.

Meme Kanseri Tedavi Sürecini Destekleyen Kan Testleri

Siemens Healthineers, meme kanserinin teşhis ve tedavi aşamalarında önemli rol oynayan kan testlerini uzun yıllardır sunuyor. Atellica® IM ve ADVIA Centaur® analizörlerinde çalışılan Siemens Healthineers CEA, BR 27.29 ve CA 15-3 tümör belirteci testleri, daha önce II. Evre veya III. Evre meme kanseri tedavisi gören hastaların izlenmesine yardımcı olmak üzere tasarlandı. BR 27.29 ve CA 15-3 testleri, tedaviye yanıt olarak hastalığın ilerlemesi veya gerilemesi konusunda bilgi veriyor. Böylece metastatik meme kanseri hastalarının tedavi yönetimine ve erken tanıya yardımcı oluyor.

Çalışmalar, metastatik meme kanseri hastalarının %90’ının kan testinde, serumdaki HER-2/neu (Human Epidermal Growth Factor Receptor 2) seviyesinin yüksek olabileceğini gösteriyor. Atellica® IM ve ADVIA Centaur® analizörlerinde ölçülebilen bu tümör belirteci, tedaviye yanıt hakkında önemli bilgiler sağlıyor. Hekimler de hastaların tedavi rejimlerini geliştirirken bu teste başvuruyor. Bu analizörler HER-2/neu temelli tedavi alan hastalarda dahi çapraz etkileşim olmadan doğru ve kesin sonuçlar sunarak hekimlerin doğru kararlar almalarına yardımcı oluyor.

Meme Kanseri Tedavisinde Erken Tanı Çok Önemli

1http://www.who.int/cancer/detection/breastcancer/en/index1.html
2https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/breast-cancer/symptoms-causes/syc-20352470
310995282_EN Rev. 02, 2018-08
410995284_EN Rev. 02, 2018-08