İLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIK

Cerebral Palsy farkındalığı için 19 milyon 920 bin 619 adım

Cerebral Palsy farkındalığı için 19 milyon 920 bin 619 adım

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler

Amgen ve Gensenta, Cerebral Palsy’li çocuklar için 19 milyon 920 bin 619 adım attı

Cerebral Palsy farkındalığı için 19 milyon 920 bin 619 adım

Biyoteknolojinin öncü şirketlerinden Amgen Türkiye ve Gensenta, “Steptember” projesi kapsamında Eylül ayı boyunca Cerebral Palsy’li çocuklar için yürüdü. Bu konuda farkındalığın artırılması amacıyla hayata geçirilen ve bu yıl 7. kez düzenlenen “Steptember” sosyal sorumluluk projesinde, Amgen ve Gensenta çalışanları toplam 19 milyon 920 bin 619 adım attı. Amgen ve Gensenta çalışanları tarafından yapılan bireysel bağışlarla çocukların yaşam boyu ihtiyaç duyduğu tedavi, rehabilitasyon ve özel eğitime ulaşmalarına katkıda bulunuldu.

Çocukluk çağında en sık rastlanan fiziksel engellilik

Çocuklukta en sık rastlanan fiziksel engellilik durumu olan Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin; doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesi nedeniyle oluşuyor. Kişilerin duruşunu ve hareketini doğrudan etkileyen Cerebral Palsy’li çocukları desteklemek amacıyla 5 ülkede eş zamanlı olarak “Steptember” projesi yürütülüyor. Bu kapsamda, gönüllü katılımcılar Eylül ayı boyunca her gün en az 10 bin adım atarak bu hastalık ile yaşayan çocukların hayatında pozitif bir etki yaratmayı hedefliyor. Türkiye’de Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında sosyal hayatta ve iş çevrelerinde hastalığa dikkat çekiliyor. Cerebral Palsy’li çocuklar için bağış toplanmasına aracı olan gönüllüler, çocukların uygun rehabilitasyon programları ile toplumsal yaşama adapte olmalarına destek oluyor.

Cerebral Palsy farkındalığı için 19 milyon 920 bin 619 adım

Cerebral Palsy farkındalığı için 19 milyon 920 bin 619 adım

Amgen Hakkında:

Amgen, insan sağlığına yönelik yenilikçi tedavileri geliştirerek, üretip pazara sunarak ciddi hastalıklar yaşayan hastalar için biyolojinin potansiyelini açığa çıkarma kararlılığıyla hareket etmektedir. Bu yaklaşım, hastalığın karmaşık yönlerini çözmek ve insan biyolojisinin temellerini anlamak için gelişmiş insan genetiği gibi araçlar kullanarak başlar. Amgen, henüz karşılanmayan tıbbi ihtiyaçların bulunduğu alanlara odaklanmaktadır. Sağlıklı sonuçları geliştiren ve insan yaşamını ciddi oranda iyileştiren çözümler bulmak için biyolojik üretim alanındaki uzmanlığından yararlanmaktadır. Amgen, 1980’den bu yana biyoteknoloji alanında bir öncü olmuştur. Şirket, dünyanın en büyük bağımsız biyoteknoloji şirketi haline gelerek dünya çapında milyonlarca hastaya ulaşmıştır. Amgen, çığır açma potansiyeline sahip ilaçlar geliştirmeyi sürdürmektedir.

2010’da İstanbul merkez ofisini açan Amgen, 2012 yılında ise Türkiye’nin öncü ilaç şirketlerinden olan ve ilk biyobenzer üreticileri arasında yer alan yaklaşık 95 yıllık geçmişe sahip Mustafa Nevzat İlaç‘ı, yeni kimliği ile Gensenta’yı satın alarak sağlık alanındaki en büyük yabancı yatırımcı ünvanını kazanmış, Türkiye, Afrika ve Ortadoğu bölgesinde önemli bir güç haline gelmiştir.