SAĞLIKTOPLUM SAĞLIĞI

Halk için başladı… Dünyada bir ilk gerçekleşiyor!..

Dünyada bir ilk olacak halk kongresi için geri sayım başladı

PANDEMİYİ BİLGİYLE ve BİRLİKTE YENEBİLİRİZ

COVID-19 pandemisinin hızını artırdığı bu günlerde, farkındalığı artırmak, pandemi ile, COVID-19’un akciğerleri nasıl etkilediği ile ilgili halka bilgi vermek üzere Türk Toraks Derneği’nin düzenlediği “Halk İçin Akciğer Hastalıkları ve COVID-19 Kongresi”, 29-30 Ekim tarihlerinde, saat 12.00-18.00 saatleri arasında internetten canlı olarak yayımlanacak. Kongre Başkanı Prof. Dr. Benan Müsellim, Halkımızın bayramında, halk için düzenlediğimiz 2 gün sürecek olan “Akciğer Hastalıkları ve COVID-19 Kongresi”, Türk Toraks Derneği’nin sosyal medya hesaplarından (Youtube, Facebook, Twitter ve Instagram) ücretsiz ve şifresiz olarak izlebileceği bilgisini paylaştı.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Benan Müsellim, şöyle devam etti: “Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın ‘COVID-19’da neler yaşadık, ne yaşıyoruz?’ konuşmasıyla başlayacak olan kongremiz ‘Dünya pandemiyi nasıl yenebilir?’ konuşmasıyla devam edecek. İki gün sürecek kongrede COVID-19 ve onun akciğerlere etkisi konusunda pek çok konu, 25’er dakika sürecek oturumlarda sohbet şeklinde konuşulacak. ‘COVID-19 tedavisindeki güncel bilgiler’, ‘Zatürre ne zaman tehlikeli olur?’, ‘Pandemi için iş yerlerinde hangi önlemleri almak gerekir?’, ‘COVID-19’dan sonra akciğerler tamamen iyileşiyor mu?’, ‘Corona’ ve diğer solunum yolu infeksiyonları nasıl bulaşır?’, ‘Çocuklar COVID-19’a dirençli mi?’, ‘Hava kirliliğinin COVİD yayılımı ile ilişkisi var mı?’ ve daha birçok konu kongrede tartışılacak. Sanat ve spor camiasından pek çok değerli kişinin destek verdiği, kongremize halkı davet ettiği kongrenin havaların soğumasıyla COVID-19 vakalarının daha artmasının beklendiği bu günlerde COVID-19’un yol açacağı sonuçlar konusunda bilgilendirerek, halkımızda önlemlere uyumun artmasına katkı sağlayacağını umuyoruz.”

Prof. Dr. Müsellim, konuşmasını, “Kongremizin bir diğer yararı da pandemi döneminde hastanelere başvurmakta tereddüt eden akciğer hastalarına, hastalıkları konusunda bilgi vermek olacaktır. Herkesi davet ediyoruz. Pandemiyi bilgiyle ve birlikte yenebiliriz. Bu kongre herkes için” sözleriyle tamamladı.

Kongre programına ve duyurulara www.halkicinakcigerhastaliklari.com adresinden ulaşılabiliyor.