İLAÇ ENDÜSTRİSİPAZARLAMA VE SATIŞ

Can Güney, kıdemli uluslararası ürün müdürü oldu

Can Güney, kıdemli uluslararası ürün müdürü oldu

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler

Boehringer Ingelheim’da Global Atama

Boehringer Ingelheim Türkiye Uluslararası Marka Müdürü olarak görev yapan Can Güney, Global Pazarlama ekibine kıdemli uluslararası ürün müdürü olarak atandı.

Yenilikçi ilaçlarıyla karşılanmamış tedavi ihtiyaçlarını hastalara ulaştırarak daha fazla sağlık sunan ilaç şirketi Boehringer Ingelheim Türkiye’de, yeni bir global atama gerçekleşti.

Can Güney, 2017 yılından itibaren İnsan Sağlığı Metabolizma İş Birimi‘nde kıdemli ürün müdürü olarak görev yaptı. Son olarak Boehringer Ingelheim Almanya pazarlama ekibinde 6 ay süreyle uluslararası marka müdürü unvanıyla görevini sürdürdü. Güney, Haziran 2020 tarihi itibarıyla Global Pazarlama ekibine kıdemli uluslararası ürün müdürü olarak atandı.

Güney; uzun yıllara dayanan ilaç sektörü tecrübesi ve diyabet alanında sahip olduğu deneyimle, Boehringer Ingelheim Türkiye tarafından hayata geçirilen lansman ve pazarlama aktivitelerinin hayata geçirilmesinde önemli roller üstlendi.

Boehringer Ingelheim hakkında

Hem insan hem de hayvan sağlığını ve yaşam kalitesini geliştirme hedefiyle faaliyet gösteren araştırma odaklı ilaç şirketi Boehringer Ingelheim, yaşamları değiştiren çığır açıcı tedaviler yaratma misyonuyla hareket etmektedir. Kurulduğu 1885 yılından günümüze aile şirketi kimliğini sürdüren firma, vizyonunu uzun vadeli belirleyebilme özgürlüğü sayesinde geleceğin sağlık sorunlarını tespit etmek için çalışmakta ve tıbbi ihtiyacın yüksek olduğu alanlarda en çok fayda sağlayabileceği alanları hedeflemektedir.

Dünyanın Araştırma – Geliştirme (Ar-Ge) odaklı lider ilaç şirketleri arasında yer alan Boehringer Ingelheim, 51 bini aşkın çalışanıyla insan ve hayvan sağlığı ilaçları ile biyofarmasötik fason üretimi olmak üzere üç iş alanında inovasyonla değer yaratmaya devam etmektedir. 2019 yılında net 19 milyar Euro ciro elden eden Boehringer Ingelheim, yaklaşık 3,5 milyar Euro tutarındaki Ar-Ge yatırımları sayesinde inovasyonları desteklerken hayat kurtaran ve yaşam kalitesini yükselten gelecek nesil ilaçların geliştirilmesine de katkı sağlamaktadır.

Boehringer Ingelheim, yaşam bilimleri topluluklarıyla iş birliklerinin ve uzman çeşitliliğinin gücünü benimseyerek daha fazla bilimsel fırsatı hayata geçirmektedir. Bugünün ve yarının hastalarının yaşamlarını değiştirecek tıp buluşlarının hayata geçmesine ivme kazandırmaktadır.

1995 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Boehringer Ingelheim Türkiye, hem insan sağlığı hem de hayvan sağlığı alanlarında önemli bir büyüme göstermiştir.

İnsan sağlığı alanında; Türkiye’de ilaç sektörünün büyüme ortalaması 2019 yılında yüzde 32 olurken Boehringer Ingelheim İnsan Sağlığı Birimi, yüzde 42’lik bir büyüme kaydederek sektör ortalamasının üzerine çıkmıştır. Bununla birlikte, 2019 senesinde yüzde 1,9’a ulaşan piyasa payıyla ilk 20 firma içinde yer almıştır. Türkiye, bu başarıları ile bağlı bulunduğu Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) Bölgesi’nde büyük oyuncu konumunda yer almaktadır. Boehringer Ingelheim Türkiye; insan sağlığı alanında solunum, kardiyovasküler ve metabolik hastalıklar alanlarında Türk tıbbına hizmet etmektedir.

Hayvan sağlığı alanında ise; Türkiye’de hayvan sağlığı sektörü 2019 yılında yüzde 24 büyürken, Boehringer Ingelheim Türkiye Hayvan Sağlığı yüzde 40 oranında büyümüştür. Böylece en hızlı büyüyen 2 firmadan biri olmuştur ve her sene artan performansıyla 3. sırada yer almaktadır. Bu başarıları ile Türkiye, hayvan sağlığı alanında Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi’nin en hızlı büyüyen ülkesi konumundadır ve bölgeye pozitif katkı sağlamaktadır. Boehringer Ingelheim, büyükbaş ve evcil hayvan alanında aşı, antiparaziterler ve kronik hastalık tedavilerini; kanatlı alanında ise aşıları merkeze almaktadır. Bununla birlikte hayvanlarda ağrı tedavisi ile ilgili çözümler sunmaktadır.

Boehringer Ingelheim hakkında daha detaylı bilgiye internet sitesinden (www.boehringer-ingelheim.com.tr) veya faaliyet raporundan (http://annualreport.boehringer-ingelheim.com) ulaşabilirsiniz.

Yorum yaz