FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUKYARIŞMA

Yaratıcı fikirleri olan 30 yaş altı herkes katılabilir

KISA FİLMLER BU YIL “OBEZİTEYE KARŞI DOĞRU FARKINDALIK” İÇİN YARIŞACAK...

KISA FİLMLER BU YIL
“OBEZİTEYE KARŞI
DOĞRU FARKINDALIK” İÇİN
YARIŞACAK…

MediaCat ShortCase, bu yıl “Obezite’ye Karşı Doğru Farkındalık” temasıyla yapılacak. Kısa film yarışması için başvurular 30 Kasım’a kadar https://brandweekistanbul.com/event/mediacat-shortcase/ adresinden yapılabilecek 

Geçen yıl ilk kez düzenlenen kısa film yarışması MediaCat ShortCase, bu kez Türkiye Obezite Araştırma Derneği’nin (TOAD) iş birliği ve Novo Nordisk Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle hayata geçirilecek. Yarışmanın bu yılki teması “Obeziteye Karşı Doğru Farkındalık” olarak belirlendi.

MediaCat ShortCase 2020’de 30 yaş altı herkes (bireysel ya da ekip olarak) obeziteye dair doğrular inşa eden markalı hikayeleriyle yarışacak. Yarışmada ilk 3’te yer alan filmler, TOAD ve Novo Nordisk tarafından, kampanyalarında kullanılma hakkına sahip olacak. Yarışma için başvurular 30 Kasım’a kadar https://brandweekistanbul.com/event/mediacat-shortcase/ adresinden yapılabilecek.

Hadi Birlikte

Toplumun tüm kesimlerine obezite ile mücadele için “Hadi Birlikte” çatısı altında geçen yıl Brand Week ziyaretçilerinin vücut kitle indeksi ölçülmüş ve sonuç ortalama 25.80 çıkmıştı. Vücut Kitle İndeksi (VKİ) 27’nin üzerinde olan bireyler fazla kilolu, 30’un üzerinde olan bireyler obeziteli kabul ediliyor.

Türkiye Obezite Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Volkan Yumuk, pandemi sürecinde fazla kilolu veya obeziteli bireyler için risklerin daha da ciddi hale geldiğini belirterek, “Böyle bir dönemde düzenlenen bu kısa film yarışmasının ‘obeziteye karşı doğru farkındalık’ yaratılmasında önemli rol oynayacağına inanıyoruz” dedi.

Prof. Dr.  Yumuk, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 650 milyon, Türkiye’de ise 22 milyon obeziteli bireyin olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Volkan Yumuk, “Türkiye obezitede Avrupa birincisi. Ülkemizde her 3 kişiden biri obeziteli. Obezite hakkındaki yanlış bilgi ve algıların da hastalığın kendisi kadar tehlike yarattığını unutmamak gerekiyor. Fazla kilolu veya obeziteli bireylerin, içinde bulunduğumuz dönemde tedavilerini sürdürmeleri ve doktorlarıyla sürekli temas halinde olmaları daha da önem taşıyor” dedi.

YARIŞMAYA NASIL BAŞVURULABİLİR?

MediaCat ShortCase için başvurular brandweekistanbul.com/mediacat-shortcase/ adresinden yapılabilecek. MediaCat ShortCase’e başvuran filmler 2 dakikayı aşmayacak ve herhangi bir marka, ürün ya da hizmet tanıtımı içermeyecek. Daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olma gerekliliği bulunan başvurular için son tarih 30 Kasım. Yarışmaya 30 yaş altı herkes bireysel ya da ekip olarak başvurabilecek.

Novo Nordisk hakkında

Novo Nordisk 1923’te kurulan ve merkezi Danimarka’da bulunan önde gelen bir global sağlık şirketidir. Amacımız diyabetin yanı sıra, obezite ile nadir kan ve endokrin bozuklukları gibi başka ciddi kronik hastalıkların üstesinden gelecek değişimleri gerçekleştirmektir. Bu amaçla bilimsel atılımlara öncülük ediyor, ilaçlarımıza erişimi arttırıyor ve önce hastalığı önlemek, nihayetinde de tümüyle tedavi etmek için çalışıyoruz. Novo Nordisk 80 ülkedeki yaklaşık 43,100 çalışanıyla birlikte, ürünlerini 170 ülkede pazara sunmaktadır.  Ayrıntılı bilgi için novonordisk.com, Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yaz