EKONOMİENDÜSTRİİLAÇ ENDÜSTRİSİ

Santa Farma ve MEALIS, stratejik iş birliğine imza attılar

Santa Farma ve MEALIS, stratejik iş birliğine imza attılar

SANTA FARMA VE MEALIS STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALADI 

Santa Farma, MEALIS Ortadoğu Yaşam Bilimleri ile stratejik iş birliği anlaşması yaptı. Anlaşmayla, duloksetin hidroklorür etkin maddeli ilacın satış, pazarlama ve dağıtım haklarını MEALIS’e devretti

Santa Farma’dan yapılan açıklama şu şekilde:

Türkiye’nin en köklü yerli ilaç şirketleri arasında yer alan Santa Farma, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 150 milyon avroluk yatırımla faaliyete geçirilen 43 bin metrekare kapalı alana sahip en son üretim ve bina teknolojileri kullanılan üretim tesisini 2015 yılında Türk ilaç sanayinin hizmetine sunmuştur. Tesis, yıllık tek vardiyada 150 milyon kutu üretim kapasitesine, EU-GMP, TR-GMP ve Ürdün GMP sertifikalarına sahip. Tesiste, yalnızca Türkiye ve ihracat yapılan ülkeler için Santa Farma ürünleri üretilmekle kalmıyor. Yurt dışından ürün ithal etmekte olan global ve yerli ilaç firmalarına yerelleşme adına destek verilmekte. 2013 yılında Dubai ve Beyrut’ta faaliyetlerine başlayan MEALIS ise, Türkiye faaliyetlerine 2014 yılında başlamıştır.

MEALIS, faaliyetlerine Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da 35 farklı ülkede ilaç, tıbbi cihaz ve takviye edici gıda alanında devam etmektedir. Toplum sağlığının geleceğine katkı sağlamayı ilke edinen MEALIS Türkiye orijinal, jenerik ilaç ürünlerinin tanıtım, pazarlama, satış ve dağıtımını gerçekleştirmektedir.

İmzalanan stratejik iş birliği anlaşmasıyla, Santa Farma tarafından 2015 yılında Türk tıbbının hizmetine sunulan, kadınlarda orta dereceli ve şiddetli stres tip idrar kaçırmanın tedavisinde kullanılan duloksetin hidroklorür etkin maddeli ilacın satış, pazarlama ve dağıtım hakları MEALIS’e devredilmiştir.

Yorum yaz