EKONOMİENDÜSTRİİLAÇ ENDÜSTRİSİİŞ DÜNYASI

Roche, DJSI endeksinde, kendi alanında 11. kez lider oldu!

Grubun 2021 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Roche Grup CEO'su Severin Schwan, “2021'de başarılı sonuçlara ulaştık. Hem tanı hem de tedavi alanlarında yeni girişimlerimize talep oldukça yüksek. Ürün hattımızın onkoloji, oftalmoloji ve nörolojik hastalıkları da kapsamak üzere genişlemesinden oldukça memnunuz. Tanı ve tedavi alanlarımızdaki güçlü çözümlerimize ve ürün portföyümüze dahil olacak yeni ürünlerimize baktığımızda, büyüme trendimizin sürdürülebilirliği açısından oldukça güçlü bir konumdayız” ifadelerini kullandı. 

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler

ROCHE, EN SÜRDÜRÜLEBİLİR SAĞLIK ŞİRKETİ!..

Roche (SIX: RO, ROG; OTCQX: RHHBY), Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksleri’nin (DJSI) İlaç Şirketleri listesinde 11. kez en sürdürülebilir şirket olarak seçildi. Şirket özellikle Pazarlama Uygulamaları, Çevresel ve Sosyal Raporlama, Operasyonel Eko-Verimlilik, İklim Stratejisi ile Kurumsal Vatandaşlık ve Hayırseverlik alanlarında gösterdiği iyi performans ile, şirketlerin ekonomik, sosyal ve çevreyle ilgili performansının derinlemesine analizine dayanan bu endekste yerini aldı.

İş yapış şekline ve kültürüne tamamen entegre ettiği sürdürülebilirlik stratejisiyle liderliğini sürdüren Roche‘un CEO’su Severin Schwan bir açıklama yaptı. Schvan, bu alandaki çabalarının bir kez daha takdir edilmesinden dolayı gurur duyduklarını belirtti. Roche olarak, sürdürülebilir değer ve büyüme yaratmanın anahtarının paydaşlarla ortaklık yapmaktan geçtiğine dikkat çeken Schwan şöyle konuştu: “COVID-19 salgını, dünya çapında bu zorluğun üstesinden gelmek için kamu ve özel sektörlerin el ele vererek birlikte çalışma ihtiyacını da artırdı. Bu nedenle de, benzeri yakın geçmişte görülmemiş bu zamanlarda, tanı ve tedavi araçlarının, ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmasını sağlamak adına tüm küresel sağlık paydaşlarıyla yakın iş birliği içinde çalışmaya her zamankinden daha fazla kararlıyız.”

Roche, pandemi başladığından bu yana, büyüyen tanı çözümleri portföyü, yeni tedavilerin geliştirilmesi ve sektörde gerçekleştirdiği bir dizi iş birlikleriyle de mücadelenin önlerinde. Bunun yanı sıra, diğer çok çeşitli hastalık alanlarında da hastalar için tedavi ve tanı çözümleri sağlamaya devam ediyor. Roche, hastaların pandemide ihtiyaç duydukları testleri, tedaviyi ve bakımı alabilmelerini sürdürmek için çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

Roche, DJSI endeksinde, kendi alanında 11. kez lider oldu!
Roche, DJSI endeksinde, kendi alanında 11. kez lider oldu!

Roche ve Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik, 120 yılı aşkın süredir Roche’nin faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası konumunda bulunuyor. Şirket, sürdürülebilirliğin yönetilmesinde bütünsel bir yaklaşım izliyor. Roche’un şirket stratejisi, sağlık hizmetlerine erişimi artırmanın yanında, sosyal sorumluluk, çevrenin korunması, tedarik zincirinin sürdürülebilirliği, yeni yetenekleri çekme ve elde tutma gibi alanlarda sürekli iyileşme sağlanmasına da odaklanıyor. Böylelikle Roche, toplum için değer üretmekle kalmayıp şirket için de sürdürülebilir ekonomik büyümeyi güvence altına alıyor

Roche, dünyanın ihtiyaç duyduğu acil tıbbi çözümlerin bazılarını karşılayabilecek en iyi tanı testlerini ve tedavileri geliştiriyor. Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi adına topluma katkı sağlıyor. Bunu yaparken sürdürülebilir değer ve büyüme yaratmanın anahtarının paydaşlarla ortaklık kurmak, açık ve yapıcı iletişim olduğu bilinciyle hareket ediyor.

Yorum yaz