FARKINDALIKÖDÜLLERPSİKOLOJİSTKTOPLUM SAĞLIĞI

Covid-19 Psikolojik Destek Hattı’na Topluma Destek Ödülü!

Covid-19 Psikolojik Destek Hattı'na Topluma Destek Ödülü!

YEDAM, PROJEYLE ÖDÜL ALDI…

Yeşilay, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Ortak Yarınlar” Ödül Programı’nda Yeşilay Danışmanlık Merkezi Covid-19 Psikolojik Destek Hattı projesiyle “Topluma Destek Ödülü”nün sahibi oldu. 128 projenin değerlendirildiği kategoride, YEDAM Covid-19 Psikolojik Destek Hattı; topluma dokunan, destek sağlayan ve toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözüm üreten bir proje olarak ödüle layık görüldü.

Yeşilay’ın 100 yıldır toplum sağlığı için çalıştığını belirten Yeşilay Genel Müdürü M. Nurullah Atalan şunları söyledi: “Yeşilay kuruluşundan bu yana sağlıklı ve iyi yaşam için çalışıyor. Bu yıl 100’üncü kuruluş yıldönümümüzü de ‘Nice Sağlıklı Nesillere’ sloganıyla kutladık. Sağlıklı nesiller yetişmesi için fiziksel, ruhsal ve zihinsel iyiliğin önemli olduğunu biliyor; vatandaşlarımızın yanında olarak onları desteklemeye önem veriyoruz. Covid-19 dönemi evlere kapanmak durumunda olduğumuz, hareketin ve sosyal hayatın azaldığı, kaygının arttığı bir süreçti. Bu dönemin hemen başında vatandaşlarımızın psikolojik desteğe ihtiyaçları olabileceğini öngörerek, Yeşilay Danışmanlık Merkezimiz (YEDAM) bünyesinde “Covid-19 Psikolojik Destek Hattı” projesini hayata geçirdik. Projemizle; toplamda 2.286 kişiye telefon desteği ve 73 kişiye online terapi hizmeti sağladık. Vatandaşlarımızın hattımıza olan ilgileri ve geri bildirimleri bizim için en güzel sonuçlardan biriydi. Şimdi de bu projeyle ödül kazanmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin sosyal sorumluluk alanında Covid-19’la mücadelesi kapsamında gerçekleştirilen ilk özel ödül programı “Ortak Yarınlar”dan aldığımız bu ödülle ortak yarınlarımız için aralıksız çalışmaya devam edeceğimizin bir kere daha sözünü veriyoruz.”

Salgın döneminde ücretsiz psikolojik destek sağladı

Yeşilay, salgın döneminde yoğun kaygı yaşayan ve psikolojik rahatsızlık belirtisi gösteren herkese ücretsiz hizmet verebilmek için “YEDAM Covid-19 Psikolojik Destek Hattı”nı kurdu. Bu hat üzerinden görev yapan psikologlara “Anksiyete ile Başa Çıkma Teknikleri” üzerine bir eğitim verildi. Vatandaşlar, YEDAM’ın uzman psikologlarına 444 9 801 numaralı telefondan ulaşarak, ücretsiz destek aldı. 100 psikolog, telefon görüşmelerine ek olarak pandeminin ilk aylarında yaklaşık iki ay boyunca online görüşme seansları da gerçekleştirerek taleplere yanıt verdi.

Yorum yaz