FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİİŞ DÜNYASIÖDÜLLERSOSYAL SORUMLULUK

Chiesi Group, üst üste 2. kez Çeşitlilik Lideri ödülü aldı!

Chiesi Grup, üst üste 2. kez Çeşitlilik Lideri ödülü aldı!

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler

Chiesi Group, 2021 Çeşitlilik Liderleri Ödülünü Kazandı!

Chiesi Group, Avrupa’nın En Kapsayıcı İşverenleri arasında 10. sırada yer alarak üst üste ikinci kez “Çeşitlilik Liderleri Ödülü” kazandı.

İlaç ve biyoteknoloji sektörü kategorisinde listenin en başında bulunan Chiesi, İtalya sıralamasında ise 35 şirket arasında 2. sırada yer aldı.

Financial Times, “Çeşitlilik Liderleri” sıralamasını yayınladı. Araştırma odaklı uluslararası bir ilaç grubu olan İtalya merkezli Chiesi Farmaceutici, 850 Avrupa şirketinin incelenmesinin ardından 10. sırada yer alarak üst üste ikinci kez “Çeşitlilik Liderleri Ödülü”nü kazandı. Ayrıca, İlaç ve Biyoteknoloji sektöründe en kapsayıcı işverenler arasında 1. sırada yer aldı. Grup, İtalyan şirketleri arasında sıralamadaki 35 şirket arasında 2. sırada yer alıyor.

Financial Times tarafından düzenlenen bu ödüllendirme, temel bir değer olan “çeşitlilik” kavramı hakkında yönetmelikler ve aksiyonlarıyla farkındalık yaratmayı amaçlayan lider şirketleri belirlemek ve yüceltmek hedefiyle organize ediliyor.

“Financial Times”, istatistik alanında lider bir kurum olan “Statista” ile birlikte ortak bir girişimle, Nisan-Ağustos 2020 tarihleri arasında, 16 Avrupa ülkesinden (Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, İspanya, İsveç, İsviçre ve İngiltere) en az 250 çalışanı olan 15.000 şirketten 100.000 kişiyle anketler yaptı. Bu anketler aracılığıyla; yaş, cinsiyet, eşitlik, etnik köken, engellilik ve cinsel yönelim (LGBTQ) ile ilgili konuların şirkette nasıl yönetildiğine dair çalışanların görüşleri toplandı. Ek olarak, tüm katılımcılara 0 ila 10 arasında hangi ölçekte işverenlerinin çeşitliliği teşvik ettiğini düşündükleri soruldu. Katılıyorum / Katılmıyorum ifadeleri 5’li Likert ölçeği (Bir psikometriktutum ölçeği) kullanılarak ölçüldü. Katılımcılara ayrıca kendi sektörlerindeki diğer rakip firmaları çeşitlilik açısından değerlendirme fırsatı da verildi. Daha detaylı analizlere ulaşmak için ek olarak her şirketin İnsan Kaynakları Direktörleri ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Chiesi Grup İnsan Kaynakları Başkanı Giacomo Mazzariello, “Çeşitlilik Liderleri Ödülü, Chiesi’nin bir B Corp şirketi olarak Çeşitlilik ve Kapsayıcılık konularında süregelen kararlılığının bir başka göstergesidir” dedi ve “Her bireyin eşsizliğine saygı duymak, özgünlüğü ve farklı bakış açılarını geliştirmek, insanların kendilerini ifade etmekte özgür hissettikleri olumlu bir ortam yaratmak, Grubun Çeşitlilik ve Kapsayıcılık konularındaki eylemlerine rehberlik eden değerlerdir” diye ekledi.

Chiesi Grup hakkında

Merkezi Parma, İtalya’da bulunan Chiesi Farmaceutici ilaç endüstrisinde 85 yılı aşkın deneyime sahip olan ve şu anda 29 ülkede küresel faaliyetlerini sürdüren araştırma odaklı bir uluslararası sağlık grubudur. Chiesi, solunum sistemi terapötik ürünleri, uzman kullanımına yönelik tıbbi ürünler ve nadir hastalıklar alanlarında yenilikçi ilaçlar araştırmakta, geliştirmekte ve pazarlamaktadır. AR-GE organizasyonunun genel merkezi Parma’da (İtalya) bulunmaktadır ve Chiesi’nin klinik öncesi, klinik ve kayıt programlarını geliştirmek amacıyla Fransa, ABD, İngiltere ve İsveç’te bulunan AR-GE gruplarıyla entegre olarak çalışmaktadır. Chiesi’nin yaklaşık 6,000 çalışanı bulunmaktadır. Chiesi Grubu sertifikalı bir B-Corp şirketidir; bu nedenle yasal olarak, tüm kararlarının çalışanlar, müşteriler, tedarikçiler, toplum ve çevre üzerindeki etkisini dikkate alır. Bu global hareket, iş yönetimini iyilik için bir güç olarak görür. Şirket ayrıca 2035’in sonuna kadar karbon nötr (çevre üzerinde sıfır etkili) olmaya kararlıdır.

Yorum yaz