İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Roche Türkiye’de üst düzey atama!

Roche Türkiye'de üst düzey atama!

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler

Haluk Eryılmaz, Kişiye Özel Tanı ve Tedavi Strateji Lideri oldu

Haluk Eryılmaz, kişiye özel tanı ve tedavi strateji lideri olarak Roche Türkiye’nin bu alandaki tüm çalışmalarına liderlik edecek.

Roche Türkiye, Haluk Eryılmaz’ın 16 Kasım 2020 itibarıyla kişiye özel tanı ve tedavi strateji lideri olarak görevlendirildiğini duyurdu.

Marmara Üniversitesi Sağlık Yönetimi bölümü mezunu olan Haluk Eryılmaz, kariyerine Novartis satış ekibinde başladı. Çalışma hayatına 8 yıl boyunca MSD’de satış ve pazarlama yöneticisi olarak devam eden Eryılmaz, 2014 yılında iş birimi yöneticisi olarak göreve başladığı Abbvie İlaç’ta 2017 yılından bu yana iş mükemmelleştirme direktörlüğü görevini yürütüyordu.

Haluk Eryılmaz, Roche Türkiye Kişiye Özel Tanı ve Tedavi Strateji Lideri olarak, şirketin Türkiye’de kişiye özel tanı ve tedavi hizmetlerini gerçekleştirebilmesi adına diagnostik ve ilaç arasında konumlandırılmış bir role sahip olacak.

Aldığı bu yeni görev kapsamında hem şirket içi hem de dışındaki paydaşlarla iş birlikleri oluşturmaya odaklanacağını ifade eden Haluk Eryılmaz şöyle konuştu: “Önümüzdeki dönemde değer temelli bir sağlık sisteminin hayata geçirilmesinin ekosistemin tüm paydaşları için önemli olacağına inanıyoruz. Bu sisteme geçişi desteklemek üzere ortak akılla ilerleyerek, çalışmalar yürüteceğiz. Bu projelerin ortaya çıkmasında etkin rol alacak olmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum.”

Roche hakkında

İnsanların yaşamlarını iyileştiren bilimsel ilerlemelere odaklanan Roche, ilaç ve tanı araçları alanında öncü global şirketler arasında yer almaktadır.  Her hastaya doğru tedaviyi en doğru şekilde verme stratejisi, İlaç ve Diagnostik’in gücünü aynı çatı altında toplayan Roche’u, kişiselleştirilmiş sağlık hizmetleri alanında lider haline getirmiştir.

Roche; onkoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve nöroloji konularında tam anlamıyla farklılaşmış ilaçlara sahip, dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketidir. Roche ayrıca in vitro diagnostik ve doku bazlı kanser tanısında da dünya lideri olup, diyabet yönetiminde öncüdür.

1896 yılında kurulan Roche, hastalıkları önlemenin, teşhis ve tedavi etmenin ve topluma sürdürülebilir bir katkıda bulunmanın daha iyi yollarını bulmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.  Şirket ayrıca, ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışarak hastaların tıbbi yeniliklere erişimini artırmayı da amaçlamaktadır. Roche tarafından geliştirilen ve aralarında yaşam kurtaran antibiyotiklerin, antimalaryallerin ve kanser ilaçlarının da yer aldığı 30’dan fazla ilaç, Dünya Sağlık Örgütü’nün Model Temel İlaç Listesi’nde yer almaktadır. Roche, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) 12 yıl İlaç Endüstrisinde en sürdürülebilir şirketlerden biri olarak seçilmiştir.

Merkezi İsviçre’nin Basel kentinde bulunan Roche Grubu, 2019 yılı itibariyle 100’ün üzerinde ülkede yaklaşık 98 bin çalışanıyla faaliyet göstermektedir. 2019 yılında Ar-Ge çalışmalarına 11.7 milyar İsviçre Frangı yatırım yapan Roche’un cirosu 61.5 milyar İsviçre Frangı olarak gerçekleşmiştir. Roche Grubu Amerika’da bulunan Genentech’in tamamına, Japonya’da bulunan Chugai Pharmaceutical şirketinin de çoğunluk hissesine sahiptir.

Yorum yaz