EKONOMİENDÜSTRİİŞ DÜNYASI

Henkel’de Bülent Pehlivan yeni global sorumluluklar aldı

Henkel'de Bülent Pehlivan yeni global sorumluluklar aldı

HENKEL’DE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Bülent Pehlivan, Henkel Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan Bölge CFO’su oldu.

Henkel’de 1 Aralık 2020 tarihi itibarıyla Türkiye CFO’su görevine atanan Bülent Pehlivan, bu görevine ek olarak 1 Mart 2021 tarihinden itibaren de Orta Doğu, Afrika ve Hindistan Bölge CFO’su görevine başlayacak. Pehlivan bu görevi, 2021 yılı Şubat ayı sonunda emekliye ayrılacak olan Erdem Koçak’tan devralacak.

Bülent Pehlivan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisans derecesini tamamladı. İş hayatına Türk Henkel’in finans organizasyonunda başladı ve burada çeşitli görevler üstlendi. Finans alanındaki deneyimini global olarak genişletmek amacıyla merkez ofise transfer oldu ve Düsseldorf’taki kurumsal finans ekibine katıldı. Bunu takiben kariyerine Orta Doğu ve Afrika Bölge Finansal Kontrol bölümünde devam etti. Sonrasında Türkiye ve Mısır CFO’luğu rollerini üstlenen Bülent Pehlivan, son olarak BSH Türkiye’de CFO görevinde, çeşitli fonksiyonlardan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Henkel hakkında

Henkel, global olarak dengeli ve çeşitlilik gösteren bir portföyle faaliyet göstermektedir. Güçlü markalar, inovasyonlar ve teknolojiler sayesinde şirket, üç iş birimiyle hem endüstriyel hem de tüketici iş birimlerinde lider konumlara sahiptir. Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri, yapıştırıcı piyasasında global bir liderdir. Henkel’in Çamaşır ve Ev Bakım ile Beauty Care İş Birimlerinde, dünya genelinde pek çok piyasa ve kategoride liderliği bulunmaktadır. 1876 yılında kurulan Henkel, 140 yılı aşkın süredir başarısını sürdürmektedir. 2019 yılında Henkel, 20 milyar Euro’nun üzerinde satış ve yaklaşık 3,2 milyar Euro düzeltilmiş faaliyet kârı bildirmiştir. Henkel dünya çapında, güçlü bir şirket kültürü ile bir araya gelmiş, tutkulu ve birbirinden farklı olan, ancak sürdürülebilir değer yaratmak ortak amacı için çalışan ve ortak değerlerde birleşen 52.000’den fazla kişiyi istihdam etmektedir. Sürdürülebilirlik konusunda tanınmış bir lider olarak Henkel, birçok uluslararası endeks ve sıralamada en üst sıralarda yer almaktadır. Henkel’in imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır.

Yorum yaz