FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİİŞ DÜNYASISOSYAL SORUMLULUKSTK

İEİS tıp öğrencilerini destekliyor!

İEİS tıp öğrencilerini destekliyor! Tablet bağışı.

İEİS’TEN EĞİTİM DESTEĞİ!

İlaç endüstrisinin öncü kuruluşu İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, sosyal sorumluluk alanındaki faaliyetlerine eğitime verdiği destekle devam ediyor. İEİS, COVID-19 pandemi döneminde eğitimlerine uzaktan devam etmek durumunda kalan öğrencilere destek olmak amacıyla, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören 75 öğrenciye tablet bilgisayar bağışında bulundu.

Türkiye ilaç endüstrisinin gelişimi için çalışmalar yürüten İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası İEİS, sosyal sorumluluk alanında da örnek projeler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda İEİS, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören 75 öğrenciye tablet bilgisayar bağışında bulundu. İEİS Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut ve Başkan Yardımcısı Ali Arpacıoğlu, 23 Aralık 2020 tarihinde Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gündüz ile Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir araya geldi.

Sorumluluğumuz büyük

Bağış konusunda açıklama yapan İEİS Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, “Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde, ilaç endüstrisi olarak büyük bir gayret ve fedakarlıkla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Salgının başladığı ilk günden itibaren, ilaç endüstrisi olarak halkımızın ilaca erişimde zorluk yaşamaması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürürken, öğrencilerimizin de bu zorlu dönemde karşılaştığı sorunlara bir çözüm ortağı olma sorumluluğuyla hareket ediyoruz” dedi.

Barut sözlerine şöyle devam etti: “İEİS olarak, gençlerin eğitimi ve sağlık sektörünün geleceğine yatırım yapmak bizim en önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Bu noktada, pandemi döneminde tıp fakültesi öğrencilerimiz için yararlı olacağını düşündüğümüz bir bağış gerçekleştirdik. Bu şekilde, öğrencilerimizin eğitim konusundaki gereksinimlerini karşılamaktan, Fakültemize destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de farklı projelerle gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Destekler çok değerli

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde ilaç endüstrimiz halkımızın ilaca erişimini eksiksiz sağlamaktadır. Bunun yanında tıp eğitimine destek amacıyla eğitim için uzaktan erişim sağlamaya çalışan ancak maddi olanaksızlardan dolayı kendisine ait bilgisayarı olmadığından zorluk yaşayan öğrencilerimize sağlanan bu imkan bizim için çok değerlidir. İEİS’e verdiği destekten dolayı teşekkür ederim.”

Yorum yaz