FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİNADİR HASTALIKLARSAĞLIKSAĞLIK TEKNOLOJİLERİSOSYAL SORUMLULUKTEKNOLOJİ

Türkiye’de 6 milyon nadir insan var!

Türkiye'de nadir hastalıklardan etkilenen kişi sayısının 6 milyon olduğu öngörülüyor. Sanofi Genzyme bu konuda etkili çalışmalar yapıyor.

DÜNYADA 350 MİLYON!

Dünyada yaklaşık 7000 farklı nadir hastalık bulunuyor ve toplam 350 milyondan fazla kişi nadir hastalıklarla mücadele ediyor. 2 binde 1 kişide görülen hastalıklar nadir kabul ediliyor. %80’i genetik sebeplerden kaynaklanırken, hastaların %50’si çocuklardan oluşuyor. Nadir hastalıklardan etkilenen bu çocukların üçte biri maalesef daha beşinci yaş gününü kutlayamadan hayatını kaybediyor.

Türkiye’de ise yapılan araştırmaların azlığı ve bazı hastalara tanı konulamaması nedeniyle net bir veri olmamakla birlikte nadir hastalıklardan etkilenen kişi sayısının 6 milyon olduğu öngörülüyor. Sanofi Genzyme bu konuda etkili çalışmalar yapıyor.

Erken tanı ve doğru tedavi önemli

Nadir hastalıklarda; hasta, hasta yakınları, hekimler ve hemşireler nezdinde farkındalık yaratmanın başlı başına hayat kurtarıcı olduğu bilinciyle hareket eden Sanofi Genzyme’ın en önemli misyonu, tedavi çözümleri sunduğu nadir hastalıklar ile mücadele eden insanların erken tanı alarak doğru tedaviye ulaşmalarını sağlamak.

Sanofi Genzyme’ın, nadir hastalıklarla ilgili hasta ve hasta yakınlarının karşılaştığı en büyük eksikliklerden biri olan Türkçe içerikte, ‘güvenilir bilgi kaynağı’ konusuna çözüm olarak geliştirdiği  www.farkyarataneller.com; 2.000 kişide bir ve hatta çok daha az sayıda kişide görülebilecek kadar nadir olan hastalıklar konusunda, toplumun her kesiminden insanı bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Güvenilir bir bilgi kaynağı yaratmanın yanı sıra gerçek ve ilham verici hikayelerle deneyim paylaşımına odaklanan platformda, nadir hastalıklar konusunda yazılmış güncel makaleler, bilimsel çalışmalar, infografik veriler, hasta hikayeleri ve bütün hastalıkların tanımları yer alıyor.

Türkiye'de 6 milyon nadir insan var!

Sanofi hakkında

Sanofi, insan hayatına güç katmaya adanmış, küresel bir biyoteknolojik ilaç şirketi. Aşılarla hastalıkları önler, sağlık sorunları için yenilikçi tedaviler sunar. Nadir hastalıklarla mücadele edenlerin de kronik rahatsızlıkları olan milyonlarca insanın da yanında yer alır. Dünyada 100 ülkede, 100 bini aşan çalışanıyla bilimsel yenilikleri tedavi çözümlerine dönüştürmek ve sağlığa erişimi geliştirmek için çalışır. Sanofi, Paris (EURONEXT: SAN) ve New York (NYSE: SNY) borsalarında işlem görmektedir. Detaylı bilgi için: www.sanofi.com.tr

Yorum yaz