BANKACILIK & SİGORTACILIKEKONOMİİŞ DÜNYASI

AvivaSA yardım eli uzattı!..

AvivaSA, Türkiye’nin yaşlanmaya hazırlığına rehberlik etmek ve toplumun yaşlılık algısının pozitife dönüşmesine katkı için kampanya başlattı

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler

AvivaSA’dan Pandemi Yardım Projesi

AvivaSA, pandeminin 60 yaş üstü insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için hayata geçirdiği “Pandemi Yardım Projesi” çerçevesinde İstanbul Büyükşehir İlçe Belediyeleri işbirliğiyle 2 bin 300 kişiye sağlıklı gıda kolisi ve sağlık, hijyen paketi ulaştırdı. İstanbul’un Ümraniye, Üsküdar, Beykoz, Avcılar, Beylikdüzü, Sultangazi, Sultanbeyli ilçelerinin ardından ihtiyaç kolilerinin dağıtımı İzmir, Bursa ve Ankara ile devam etti.

Sabancı Holding ve 300 yıllık dünya sigorta devlerinden Aviva iştiraki olan AvivaSA, Türkiye’nin yaşlanmaya hazırlığına rehberlik etmek ve toplumun yaşlılık algısının pozitife dönüşmesine katkıda bulunmak hedefiyle başlattığı “Her Yaşta” projesi çerçevesinde İstanbul Büyükşehir İlçe Belediyeleri ile işbirliği yaparak “Pandemi Yardım Projesi Planı”nı hayata geçirdi. Bu kapsamda hazırlanan sağlıklı gıda kolileri ile sağlık ve hijyen paketlerinin İstanbul’un Ümraniye, Üsküdar, Beykoz, Avcılar, Beylikdüzü, Sultangazi, Sultanbeyli ilçelerindeki dağıtımının ardından İzmir, Bursa ve Ankara Büyükşehir İlçe Belediyeleri iş birliğiyle bu illerdeki dağıtımları tamamlandı.

Pandemiden etkilenen risk grubunun yanında olduk

Pandemi yardım projesi kapsamında 2 bin 300 kişiye erişmeyi planladıklarını belirten AvivaSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, “Pandemi sürecinde en büyük risk grubunu 60 yaş üstü kişiler oluşturuyor. Biz de pandeminin ve kısıtlamaların onlarda yarattığı psikolojik ve sosyolojik olumsuz etkileri azaltmak için harekete geçtik. İlk etapta hazırladığımız sağlıklı gıda kolilerini, sağlık ve hijyen paketlerini onlara ulaştırarak temel ihtiyaçlarını gidermeye katkıda bulunduk. Ardından, pandemi döneminde artan endişe ve yalnızlık duygularını azaltmak üzere yaşlıları, uzman psikolog ve gerontologları bir araya getirdiğimiz psikososyal destek ekibi ile telefonda görüştürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yaş hayatı kısıtlamamalı

AvivaSA, 2019 yılında “Her Yaşta” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında yaşla ve yaşlılık dönemiyle ilgili kalıplaşmış negatif fikirleri değiştirmeye ve toplumda yaşlılık konularında farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. AvivaSA “dolu dolu yaşa” mottosuyla hayata geçirdiği www.heryasta.org internet sitesinde, sosyal, kültür-sanat, sağlık, spor gibi konular işleyerek, yaşlılık dönemini sosyal, aktif ve mutlu yaşayan rol modellerinin yaşam hikayelerine yer vererek bireyleri orta yaştan itibaren yaşlılık dönemine hazırlamaya yardımcı oluyor. Bu yıl projenin yeni adımı olan “Yaşı Yok” kampanyasını hayata geçiren AvivaSA, yaş ayrımcılığıyla ilgili tabuları yıkmayı ve insanların yapabileceklerinin, hayallerinin yaşla sınırlı olmadığını, yaşın hayatı kısıtlamaması gerektiğini anlatmayı hedefliyor.

AvivaSA aynı zamanda pandeminin başından bu yana yaptığı “yaş ayrımcılığı” konulu sosyal medya iletişimiyle 5 milyon kişiye ulaşmayı başardı. Kızılay ile bir iş birliği yaparak yaşlı nüfusun yaşadığı 3 bin eve ulaştı. 1 aylık gıda giderlerini karşılayacak yardım paketi sundu. Bununla birlikte şirket içinde çalıştaylar ve gönüllülük çalışmaları yaptı. Çalışana ve müşteriye dokunan süreçlerini yaş dostu hale getirmek için çalışmalara başladı.

AvivaSA hakkında

Türkiye’nin önde gelen bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketlerinden AvivaSA Emeklilik ve Hayat, 31 Ekim 2007 tarihinde kurulmuştur. Türkiye’nin öncü kuruluşlarından Sabancı Holding ile üç yüz yılı aşan köklü bir geçmişe sahip İngiliz sigorta devi Aviva plc.’nin eşit ortaklık ilkesiyle kurulmuştur. AvivaSA’nın hisselerinin yüzde 20’lik bölümü “AVISA” koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. AvivaSA, çeşitli alanlarda yenilikçi ürünlerini, benzersiz çoklu dağıtım kanalı yapılanması ile müşterilerine sunmaktadır. Türkiye’nin en büyük direkt satış kadrosuna sahiptir. Akbank ile iş birliği bulunan güçlü bankasürans ağı, acenteleri, tele satış kanalı ve kurumsal projeler ekibi ile hizmet vermektedir.

Yorum yaz