FARKINDALIKSAĞLIKSOSYAL SORUMLULUKSTKTOPLUM SAĞLIĞI

Bin ağıtları; bir dilekleri var!

Çapa Tıp 92 mezunları yıllar sonra bir araya gelerek, pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanları için sosyal sorumluluk projesi yaptılar.

ÇAPA 92’DEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ANLAMLI DESTEK…

BU SON AĞIT OLSUN!

ZÜLFİ LİVANELİ’NİN SÖZLERİ FERHAT GÖÇER’İN BESTESİ İLE YÜREKLERE DOKUNACAK
İstanbul Tıp Fakültesi 1992 Mezunları pandemi döneminde kahramanca savaşan sağlık emekçileri ve hayatını kaybeden sağlık şehitleri için sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Çapa Tıp Fakültesi 1992 mezunları yıllar sonra bir araya gelerek, pandemi döneminde kahramanca savaşan sağlık emekçileri ve hayatını kaybeden sağlık çalışanları için sosyal sorumluluk projesine imza attılar.

Çapa 92 platformu adına sözcüleri Dr. Nur Topçu, bu süreçte en ön cephede mücadele eden ve ölüm riskiyle en fazla karşı karşıya kalan sağlık çalışanlarına minnetlerini ifade etmek adına bu anlamlı proje ile farkındalık yaratmak için yola çıktıklarını belirtti.

Her biri farklı şehirlerde ve ülkelerde doktorluk yapan Çapa 92 mezunlarının tüm sağlık çalışanlarına minnetini ifade ettiği bu projedeki en önemli hedefleri, bu mücadelede verilen emeklerin değerinin bilinmesi ve kaybedilenlerin unutulmaması.

İstanbul Tıp Fakültesi hocaları ve kaybettikleri pek çok sağlık çalışanı ardından acıları her geçen gün artmakta, projelerini kayıplarının unutulmaması, yüreklerinde sonsuza dek bu savaşın kahramanları olarak yaşamaları için hayata geçirdiklerini ifade ediyorlar.

Ferhat Göçer ve Zülfü Livaneli ortak çalışması

Dr. Nur Topçu şöyle konuştu: “Bizler tıp fakültesinden bir grup arkadaş, yaşadığımız Covid-19 döneminde pek çok zorluk yaşadık, ailelerimiz ve çocuklarımızla mağdur olduk, arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı kaybettik. Bu ağırlığı paylaşırken dönem arkadaşımız Dr. Ferhat Göçer’in müziği bizi çok etkiledi. Ferhat Göçer’in muhteşem bestesi ve sesi, sevgili Zülfü Livaneli’nin yazdığı sözlerle ve hazırlanan görsel bir çalışmayla sizlerle olacağız. Sosyal medya başta olmak üzere medyada, pandemi farkındalığının artmasını, sağlık çalışanlarının durumlarına, ihtiyaçlarına, yaşadıkları zorluklara dikkat çekilmesini ve kaybettiğimiz sağlık çalışanlarının hatırlanmasını hedefliyoruz.”

Çapa 92 Mezunu sanatçı Ferhat Göçer ‘in duygu dolu müziğine Zülfü Livaneli’nin sözleri hayat verdi. ‘’Bu Son Ağıt Olsun’’ müzikle, şiirle ve görsellerle yarından itibaren dijital mecralarda yer alacak.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz projenin koordinatörlerinden Prof. Dr. Esra Kaytan Sağlam da bu oldukça duygu yüklü çalışmanın binlerce yüreğe ulaşmasını ve bir iyi kalp hareketine ve toplumda ciddi bir farkındalığa dönüşmesini dilediğini belirtti. Dr. Esra kaytan Sağlam; insanımızın bir an düşünüp kendilerini sağlık meslek mensuplarının yerine koymalarını ve verilen savaş sırasında sarfedilen gücün ne kadar büyük bir güç olduğunu görmelerini istedi ve ekledi: “Biz tek tek çok güçlüyüz ama COVID-19 virüsü hepimizden daha güçlü ve tehlikeli. Onunla, ancak dayanışma halinde olursak başedebileceğiz; bu dayanışma da nedir? Aslında çok basit, maske, mesafe ve temizlik… Sizler dikkat ederek bizlere yardımcı olabilirsiniz, bizler de vaka sayısı az olursa daha iyi mücadele verebilir, hastalarımızı daha iyi tedavi edebiliriz. Sizler dikkat etmezseniz sadece sizler değil; bizler de hasta oluruz, bizler de ölürüz… Dikkat eder ve tedbirlere uyarsanız bir can daha kurtulur. Lütfen tedbirlere uyalım, birlikte yaşayalım…”

Çapa 92 üyelerinin tek bir dileği var: “Hep beraber yaşayalım ve yaşatalım. Bu son ağıt olsun.”

Bu son ağıt olsun klibine www.fikirliderleri.com ana sayfasından ulaşabilirsiniz…

Çapa Tıp 92 mezunları yıllar sonra bir araya gelerek, pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanları için sosyal sorumluluk projesi yaptılar.

Yorum yaz