EKONOMİİŞ DÜNYASI

Neslihan Çakıt, KPMG Türkiye İK Direktörü oldu!

Sektörünün öncülerinden KPMG Türkiye, yeni katılımlarla büyüyor. KPMG Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü’ne Neslihan Çakıt getirildi.

KPMG Türkiye’ye yeni İK Direktörü

KPMG Türkiye’nin İnsan Kaynakları Direktörü Neslihan Çakıt oldu. Alanında 24 yıllık deneyime sahip Çakıt, KPMG Türkiye’nin tüm insan kaynakları süreç ve uygulamalarından sorumlu olacak.

Denetim, vergi ve danışmanlık sektörünün öncü şirketlerinden KPMG Türkiye ekibi, yeni katılımlarla büyüyor. KPMG Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü’ne Neslihan Çakıt getirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Çakıt, kariyerine 1997 yılında Koçbank İnsan Kaynakları Departmanı’nda yönetici adayı olarak başladı. Kariyer Yönetimi ve Değerlendirme Merkezi deneyimlerinin yanısıra, Koçbank-UniCredit ve Koçbank-Yapı Kredi birleşmelerinde çeşitli projelerde görevler üstlendi. Finans sektöründe kurumsal akademilerin öncülerinden olan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi’nin kuruluşunda aktif rol aldı, kurumun yetenek yönetimi ve liderlik gelişimi fonksiyonunu kurdu ve 5 yıl boyunca müdürlük pozisyonunu üstlendiği bu alanda global ölçekte ödüller kazanan çalışmalar yaptı. Aynı zamanda, Değerlendirme Merkezi danışmanlık sertifikasyonunu ve Adler International ICF onaylı koçluk eğitimini tamamladı.

17 yıllık bankacılık sektörü deneyiminin ardından, 2014 yılında sanayi sektörüne geçiş yaparak Erdemir Grubu’nda organizasyonel gelişim ve yetenek yönetimi direktörü pozisyonunu üstlendi. Burada, tüm grup şirketleri için İK stratejilerinin oluşturulması, İK sistemlerinin yeniden yapılandırılması ve dijital dönüşüm çalışmalarını yönetti.

Kariyeri boyunca; yetenek yönetimi, öğrenme ve gelişim, performans yönetimi, seçme ve yerleştirme sistemleri ve ücret yönetimi alanlarında önemli projelere liderlik eden Çakıt, Şubat 2021 itibarıyla KPMG Türkiye ailesine katıldı.

Yorum yaz