İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Chiesi’den yeni görsel kimlik!

Sonuç, Chiesi Grup’a hastaların kurumu nasıl algıladığına dair yeni bir görsel kimlik geliştirmesine imkan tanıdı ve bir temel oluşturdu.

CHIESI DÖNÜŞÜME DEVAM EDİYOR!

Uluslararası araştırma odaklı ilaç ve sağlık grubu olan Chiesi Grup, hastalarından, kurum ile ilgili izlenimlerinden ve ürünleriyle ilgili deneyimlerinden ilham alan yeni bir görsel kimlik geliştirdiğini duyurdu. Bu duyuru, hastalar ile gerçekten empati kurabilen ve Chiesi’nin sertifikalı bir B Corp olarak uymak zorunda olduğu en yüksek etik ve sürdürülebilirlik standartlarıyla uyumlu bir kurumsal kültür oluşturma sürecinde yer alan bir sonraki adıma işaret ediyor.

Chiesi Grup, bu sürecin bir parçası olarak günlük patoloji yönetiminde gerçek hayat deneyimlerini öğrenme amacıyla hastalar, aileleri ve bakıcıları ile yakın bir diyalog kurmak için yeni bir yaklaşım izledi. Empati odaklı bu yaklaşım, dünyanın en büyük B Corp sertifikalı ilaç şirketi olarak Chiesi Grup’un yüksek etik standartlarını temel alıyor. Elde edilen sonuç, Chiesi Grup’a hastaların kurumu nasıl algıladığına dair benzersiz iç görüler sağlayarak her kademe, geçmiş ve coğrafi konumdan çalışanları kapsayan bir dizi atölyeyle yeni bir görsel kimlik geliştirmesine imkan tanıyan duygusal bir temel oluşturdu.

Yeni görsel kimliğimiz, halka ilk arzdır

Chiesi Grup Başkanı Alberto Chiesi, “Yeni görsel kimliğimiz ve kimliği geliştirme yaklaşımımız, bir aile şirketi ve B Corp sertifikalı bir işletme olarak ‘önce hastalarımız’ kültürünün halka ilk arzıdır. Attığımız her adımın merkezinde empatinin olmasını sağlamak istiyoruz. Chiesi bünyesinde yer alan her kişinin, hastalarımızın ihtiyaçlarına yönelik kronik ve nadir durumları yönetirken edindikleri deneyimleri gün be gün gerçekten anlaması gerekir. Bu süreçte öğrendiklerimiz paha biçilemez niteliktedir. Hastalarımız, çalışanlarımız ve sağlık çalışanları arasında, insan yaşamının kalitesini sosyal ve çevreye duyarlı olarak ve hep birlikte iyileştirmek amacıyla aktif diyaloğu güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Chiesi Grup’u oluşum aşamasında destekleyen Marka ve Kültür Dönüşüm Uzmanı ve Lindstrom Company Kurucusu Martin Lindstrom, “Bu, ilaç sektörü için benzersiz bir yaklaşım oluşturan Chiesi için öne çıkan bir andır. Yeniden markalaşma, hastalara kendi dillerini kullanarak gerçek bir bağlılık gösteriyor. Bu da Chiesi’nin sektörde en çok ihtiyaç duyulan empati ve özgünlüğe odaklandığının altını çiziyor.”

Chiesi Grup, yeni görsel kimliğin bir parçası olarak marka mimarisini Air (Hava), Rare (Nadir) ve Care (Bakım) adı verilen üç alana göre modernize ediyor. Yeni bir renk kartelasının yanı sıra, tedavi alanlarının isimleri hastaların kullandığı tıbbi olmayan dilden ilham alıyor. Basitleştirilmiş terminoloji, Chiesi Grup’un hizmetlerine daha çok erişimi ve bu hizmetlerin daha iyi anlaşılmasını sağlıyor:

  • Air (Hava), yeni doğanlardan yetişkin popülasyonuna kadar solunumu destekleyen ürün ve hizmetleri temsil eder.
  • Rare (Nadir), nadir ve çok nadir hastalıkları olan hastaların tedavisine odaklanır.
  • Care (Bakım), sağlık çalışanları tarafından sağlanan özel bakımı destekleyen ürün ve hizmetleri ve tüketiciye dönük öz bakımı birleştirir.

Chiesi Grup CEO’su Ugo Di Francesco, “Yeni görsel kimliğimizin lansmanı, gerçekten empatiye dayalı bir hasta yaklaşımı uygulamak için kademeli olarak uygulanacak birçok değişikliğin başlangıç noktasıdır. Amacımız, hastalarımızın ve sağlık çalışanlarının hayatlarını kolaylaştırıp daha rahat hale getirmektir. Bunu başarmak için tüm Chiesi çalışanları, hastalara ilaçlarının dozajı konusunda yardımcı olan yapay zekâ uygulamaları veya renk körü hastalarının anında tanıyabilecekleri yeni ambalajlar gibi birçok proje üzerinde çalışıyor” dedi.

Chiesi Grup ayrıca tamamen sürdürülebilir bir işletme haline gelme yolunda yoluna devam ediyor. İklim değişikliğiyle mücadele, özellikle odaklandığı alanlardan biridir ve şirket, haziran ayı başlarında yayımlayacağı 2020 Sürdürülebilirlik Raporuyla yeni iklim hedeflerini de duyuracak.

Yorum yaz