AŞIBİLİMFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIKTOPLUM SAĞLIĞI

Sanofi’den dünyada bir ilk: mRNA Center of Excellence!

Sanofi, dünyanın ilk mRNA Aşıları Mükemmeliyet Merkezi'ni kurdu. mRNA Center of Excellence, yılda 400 milyon Avro yatırımla faaliyette olacak.
Merkez, pandemi ve ötesinde, karşılanmamış aşı ihtiyacının yüksek olduğu hastalıklarla mücadelede rutin kullanıma kadar, mRNA aşılarının geliştirilmesine odaklanacak. 2025 yılına kadar klinik araştırmaları başlamış en az altı aşı adayının geliştirilmesi planlar arasında.

Sanofi, dünyanın ilk mRNA Aşıları Mükemmeliyet Merkezi’ni (mRNA Center of Excellence) kurdu. Yılda yaklaşık 400 milyon Avro yatırımla faaliyet gösterecek merkez; Sanofi’nin mRNA aşı geliştirme yeteneklerini Ar-Ge; dijital; kimya-üretim-kontrol (CMC) özel alanlarına odaklayacak. Sanofi’nin Cambridge, MA (ABD) ve Marcy l’Etoile, Lyon (Fransa) merkezli tesislerinde çalışan yaklaşık 400 özel çalışanından oluşan ekipler, yeni nesil aşıların geliştirilmesi ve dağıtımının hızlandırılmasına odaklanacak.

Sanofi mRNA Aşıları Mükemmeliyet Merkezi, aşı inovasyonu alanına dünyaya öncülük etmeyi hedefliyor

Sanofi Pasteur Küresel Araştırma ve Geliştirme Başkanı Jean-Francois Toussaint konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “COVID-19 salgını sırasında gördük ki, mRNA teknolojisi, yeni aşıların tüm zamanlardan daha hızlı bir şekilde kullanıma sunulmasını sağlıyor. Yine de mRNA uygulamalarının termostabilite ve tolere edilebilirlik seviyelerinin iyileştirmeleri gibi kilit inovasyon alanlarının daha da geliştirilmesi; mevcut veya gelecekte belirecek bulaşıcı hastalıklara karşı; yanı sıra her yaştan rutin aşılamada kritik önem taşıyor. Sanofi’nin kurduğu mükemmeliyet merkezi, aşı inovasyonu alanına bu anlamda dünyaya öncülük etmeyi hedefliyor.”

Bu teknoloji artık gelecekte sağlığın korunması adına kritik bir yeni teknoloji durumuna geliyor

Bu yeni yatırımın Sanofi’yi mRNA teknolojilerinin kullanıldığı yeni nesil aşıların geliştirmesinde önemli bir konuma getirdiğini kaydeden Sanofi Pasteur İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Küresel Başkanı Thomas Triomphe ise şunları söyledi; “mRNA, her bulaşıcı hastalık için çözüm olmayacak olsa da bu teknolojinin rutin kullanıma geçmesi, karşılanmamış birçok sağlık ihtiyacı için muazzam bir etkiye sahip olabilir. Bu teknoloji artık gelecekte sağlığın korunması adına kritik bir yeni teknoloji durumuna geliyor.”

Mükemmeliyet Merkezi, 2018’de kurulan ve 2020’de genişletilen Translate Bio iş birliğiyle geliştirilen aşı mRNA portföyünün de hızlandırılmasını sağlayacak.

Sanofi hakkında

Sanofi, insan hayatına güç katmaya adanmış, küresel bir biyoteknolojik ilaç şirketi. Aşılarla hastalıkları önleyen, sağlık sorunları için yenilikçi tedaviler sunan, nadir hastalıklarla mücadele edenlerin de kronik rahatsızlıkları olan milyonlarca insanın da yanında yer alan bir firma. Dünyada 90 ülkede, 100 bini aşan çalışanımızla bilimsel yenilikleri tedavi çözümlerine dönüştürmek ve sağlığa erişimi geliştirmek için çalışıyor. Sanofi, Paris (EURONEXT: SAN) ve New York (NYSE: SNY) borsalarında işlem görmekte.

Yorum yaz