İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Pfizer Türkiye, bir kez daha “İnsana Saygı Ödülü”nün sahibi!

İş dünyasının saygın dergilerinden olan New York merkezli Fortune, her yıl olduğu gibi 2023'te de ‘Dünyanın En Beğenilen Şirketleri' listesini yayınladı. Yaklaşık 3 bin 700 şirket yöneticisi, müdürü ve analistiyle ortaklaşa yapılan anketlerin sonucuna göre; Pfizer ‘Dünyanın En Beğenilen Şirketleri' sıralamasında 8. sırada yer aldı. Pfizer, aynı zamanda geçen yıl da olduğu gibi listenin ilk 10 sıralamasında yer alan tek ilaç şirketi oldu.
Kariyer.net İnsana Saygı Ödülleri sahiplerini buldu. Pfizer, Kariyer.net üzerinden aldığı yüksek başvuru ve platformdan gelen başvuruları cevaplama oranlarıyla bir kez daha ödüle layık görüldü.

İnsan kaynakları alanında yürütülen başarılı çalışmaları öne çıkarmak amacıyla verilen ”İnsana Saygı Ödülleri” sahiplerini buldu. Ödüller Türkiye genelinde adayların başvurularını en kısa sürede yanıtlayan, en çok istihdam yaratan ve en çok iş başvurusu yapılan firmalara verildi. Pfizer 2019 yılı içerisinde 89.206 başvuru alarak bu limitin çok üzerine çıktı. Pfizer yüksek başvuru rakamına rağmen yapılan başvurulara yüksek cevaplama başarısı da göstererek “İnsana Saygı Ödülü”ne layık görüldü.

Kişinin merakı, vizyonerliği ve iş yapma isteğiyle ilgileniyoruz

Pfizer Türkiye İK Direktörü Seda Tamur Oğralı şunları söyledi: “Pfizer Türkiye olarak “pozisyona değil, Pfizer’e işe alım” yapıyoruz. Bu doğrultuda, adaylarımızı sadece başvurmuş oldukları pozisyon kapsamında değerlendirmiyor, lider olarak yetiştirilecekleri düşüncesiyle işe alıyoruz. Pfizer’de çalışacak arkadaşlarımızda aradığımız en temel özellik öğrenme isteklerinin, becerilerinin ve odaklarının yüksek olmasıdır. Kişinin merakı, vizyonerliği ve iş yapma isteğiyle ilgileniyoruz. Bize başvuran adayların görüşme öncesinde şirketimizi araştırıp gelmesini önemsiyoruz. Görüşmeye gelen adayların yüzde 50’si Pfizer’in çalışmalarını araştırmış olarak geliyor. Bizler, insan faktörünün Pfizer’in başarısının temelini oluşturduğunun bilincindeyiz. Başarımızın en önemli faktörü olan insanı, işimizin her aşamasında ön plana çıkarmaktan ve böyle bir ödüle bir kez daha layık görülmekten gurur duyuyoruz” dedi.


Pfizer hakkında

Pfizer, 170 yıldır “hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler” hedefiyle çalışmakta, bugünün ilaç endüstrisinde yenilikçi ve yüksek teknolojili yaklaşımlarla yeni tedavilere odaklanmaktadır. Pfizer, bir yandan dünyanın en yaygın kullanılan temel sağlık ürünlerini üretip ilaç ve aşılarıyla sağlığın korunmasına katkı sağlarken, diğer yandan geleceği şekillendirecek ve hastaların en yüksek faydayı sağlayabileceği tedaviler üzerinde araştırmalar yürütmektedir. Pfizer’de kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi evrensel sağlık sorunlarına karşı tedaviler geliştirilirken, çok nadir görülen hastalıklara karşı mücadele için çalışılmaktadır. Üniversiteler, dernekler ve kamu ile yaptığı ortak çalışmalarla iş, yatırım ve inovasyon ortamına katkı sağlayan Pfizer, 1957 yılından bu yana Türkiye’de kesintisiz üretim yapan ve ülkemize yüksek teknoloji transfer eden yerli üreticidir. Yıllar içinde geliştirdiği üretim kapasitesi ve devam eden ürün transferlerinin de tamamlanması ile birlikte aşı dahil, yerli üretim ürünlerini birkaç yıl içinde hacim bazında %90’a çıkarmayı hedefliyor.

Yorum yaz