İLAÇ ENDÜSTRİSİ

BMS Türkiye’den İsviçre’ye üst düzey atama!

BMS yurt içinde ve yurt dışında sunduğu kariyer fırsatlarıyla çalışanlarının gelişimlerine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. BMS Türkiye Kıdemli Hasta Güvenliği Müdürü Fulya Yasan, BMS İsviçre ofisinde görev yapmak üzere Farmakovijilans ve Yaşam Döngüsü Yönetimi Kalite Yardımcı Direktörü olarak atandı

Tüm dünyada yenilikçi ilaçları geliştirerek pazara sunan lider biyofarma şirketi Bristol Myers Squibb Türkiye Kıdemli Hasta Güvenliği Müdürü Fulya Yasan, 1 Temmuz itibarıyla İsviçre ofisinde BMS Farmakovijilans ve Yaşam Döngüsü Yönetimi Kalite Yardımcı Direktörü olarak görev yapmaya başlayacak.

Fulya Yasan yeni görevinde klinik güvenlilik / farmakovijilans, ruhsatlandırma ve medikal işler faaliyetlerine ilişkin kalite yönetim sisteminin kontrollerini sağlamanın yanı sıra sağlık otoritesi farmakovijilans denetimlerini desteklemek ve yönetmekten sorumlu olacak.

Fulya Yasan kimdir?

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan ve İ. Ü. Farmakoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yapan Fulya Yasan, BMS’ye Mart 2018’de BMS Türkiye Ülke Farmakovijilans Müdürü olarak katıldı.

BMS’e katılmadan önce 7 yıla yakın bir süre Celgene İlaç Güvenliliği ve Risk Yönetimi uluslararası ekibinin üyesi olan Fulya Yasan, birçok risk yönetim sürecinde aktif rol oynadı. 12 yılı aşkın sektör tecrübesi bulunan ve başarılı işlerde görev alan Yasan, 2015 ve 2017 yıllarında Celgene Global İlaç Güvenliliği ve Risk Yönetimi Ülke Mükemmellik Ödülleri ile 2016 yılında Hasta Risk Yönetiminde Mükemmellik Ödülü’nü aldı.

Aynı zamanda BMS’in, iş yerinde çeşitliliği ve dahiliyeti ön plana çıkararak kadınların gerçek potansiyellerine ulaşmalarına yönelik çalışmalarını sürdürdüğü B-NOW CEETII ekibinde proje liderliği ve Türkiye B-NOW ekip liderliği görevlerini üstlendi. B-NOW misyonunu desteklemek için bölgesel ve yerel faaliyetlerin uygulanmasında aktif çalışmalarda bulundu.

Yorum yaz