AR&GEHAYVAN SAĞLIĞISAĞLIK TEKNOLOJİLERİTEKNOLOJİYAŞAMYENİ ÜRÜNLER

Yepyeni bir hayvan sağlığı platformu: Vetnorm!

Evcil hayvan sahipleri ile veteriner hekimleri buluşturmayı amaçlayan dijital bir platform girdi hayatımıza: Vetnorm. Yakınınızdaki veteriner hekimlere veya Türkiye’deki tüm kliniklere kolayca ulaşmanızı sağlayan, hem bilgisayardan hem de mobil uygulama üzerinden kolayca size en yakın veteriner hekime ulaştıran bir platform. Veteriner hekimler ve kliniklerle ilgili kullanıcılar tarafından yapılan yorumları da okuyabileceğiniz, kullanıcı dostu bir platform.

Vetnorm’da aklınıza takılan soruları uzman veteriner hekimlere sorarak çok kısa sürede yanıt alabilirsiniz. Aynı zamanda klinik ve veterinerler ile online görüşüp evcil hayvanınızın yaşadığı sorunu kolayca çözebilirsiniz. Blog kısmında yer alan doğru ve güncel makale ve yazılar ile evcil hayvanınızla ilgili kapsamlı bilgiye kolayca erişebilirsiniz. Vetnorm platformu, üyelerine evcil hayvanlarının sağlığı, beslenmesi, bakım ve davranışları üzerine soru sorabilecekleri bir danışmanlık hizmeti sunuyor aynı zamanda. Evcil hayvanların sağlığı, beslenmesi ve bakımı konusunda koruyucu veteriner hekimlik hizmetini de sağlamış oluyor.

Gelin, sizleri Vetnorm ile tanıştıralım…

F.L: Sizi ve Vetnorm’u kısaca tanıyabilir miyiz?
İpek Demir: Merhaba, ben İpek Demir. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi son sınıf öğrencisi; intern veteriner hekimim. Vetnorm’un içerik yöneticisiyim. Vetnorm, dijital veteriner hekim danışma hizmeti vermeyi planlayan bir startup. İş yaşamının yoğunluğu, zaman yönetimi sorunları, randevu problemi gibi sebepler evcil hayvan sahiplerinin veteriner kliniği ziyaretlerini zorlaştırıyor. Bunun yanında evcil hayvanların taşınma problemleri, klinikte ve yolda yaşadıkları stres, hasta sahiplerinin kliniğe götürmenin gerekli olmadığını düşündüğü sorunlar, farklı şehirde veya resmi tatillerde veteriner kliniği bulamama durumu pet ve sahibi için veteriner hekim ziyaretlerini genellikle güçleştiriyor.

Vetnorm, web sitesi üzerinden ücretsiz üyelik sonrası doğrudan veteriner hekime soru sorma imkanı sunuyor. Ayrıca Vetnorm evcil hayvan sahiplerinin internette, sosyal medyada karşılaştıkları bilgi kirliliğini de önlemeye çalışıyor. Vetnorm blog yazıları ile doğru ve konsolide bilgi kaynağı olmayı hedefliyor.

Vetnorm şu anda ücretsiz hizmet veriyor mu? Evet, şu anda tüm soru sorma ve fotoğraf paylaşma dahil, danışmanlık hizmetleri ücretsiz sunuluyor. Evcil hayvan sahiplerinin tek yapması gereken www.vetnorm.com üzerinde ücretsiz üyelik oluşturmaları. Üye olduktan sonra merak ettikleri konuları, yaşadıkları sorunları bize kolaylıkla ve ücretsiz olarak sorabilirler. Evcil hayvanlarının sorunlu bölgesinin fotoğrafını çekerek gönderebilirler. Vetnorm yalnızca dijital danışmanlık hizmeti vermeyi taahhüt etmekte. Evcil hayvan sahiplerine, sorunun önem derecesine göre bilgi verilerek; gerektiğinde kliniğe yönlendirilmektedir.

Dijitalleşme veteriner hekimlik hizmetlerini de dönüştürecek mi? Dünyada dijital veteriner hekimlik hizmeti yaygın şekilde uygulanıyor. Ülkemizde pandemi ile birlikte yaşanan dijital dönüşüme veteriner hekimlik de kayıtsız kalamaz. Aşı, ilaç ve tedavi uygulamaları için klinik ziyaretleri her zaman önemini koruyacaktır. Fakat kontrol görüşmeleri, farklı veteriner hekimlerden fikir almak amaçlı görüşmeler, basit sorunlar ve bilgi danışma hizmetleri dijital olarak kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

Vetnorm neyi farklı yapmayı vadediyor? Vetnorm şu anda sadece web sitesi üzerinden hizmet veriyor. Fakat yakın zamanda hizmete girecek mobil uygulamamız ile evcil hayvan sahipleri ve evcil dostlarımız daha kolay bize ulaşabilecekler.

Direkt muayene gerektirmeyen durumlarda ikinci bir hekim görüşü almak isteyenler, düzenli hizmet aldıkları veteriner hekim bağı olmayanlar veya yeni evcil hayvan sahiplenen kişiler Vetnorm ile birçok konuda ihtiyaç duydukları bilgi ve danışmanlığa kolayca ulaşabilirler. Özellikle ilk yardım müdahalesi yapılması gereken durumlarda yapılacak ilk uygulama için Vetnorm uygulaması aracılığıyla hızlı bir şekilde bir veteriner hekimle görüşülmesi hayat kurtarıcı olabilir.

Vetnorm’un gelecekteki plan ve vizyonu nedir? Vetnorm İstanbul Teknik Üniversitesi İTÜ Çekirdek 2021 girişimlerindendir. Mobil uygulamamız uygulama marketlerde yerini aldığında Vetnorm şirketleşecek ve bu alanda önemli bir misyonu üstlenmeye başlayacak. Dijital veteriner hekimlik alanında öncü ve lider olmak gibi bir hedefimiz var. Genç veteriner hekimler ile üstlendiğimiz misyon ve Vetnorm’u geleceğe taşıyacak vizyonu birlikte inşa edeceğiz. İstihdam edeceğimiz veteriner hekimlerimiz ile mesleğimizin gelişimine ve dijitalleşmesine önemli katkılar sunmayı hedefliyoruz.

 

Yorum yaz