ENDÜSTRİİLAÇ ENDÜSTRİSİİŞ DÜNYASI

Reckitt Türkiye de yeni nesil çalışma modeline geçiyor!

Çalışanlarından aldığı geri bildirimlerle Reckitt, çalışanlarını ilk sıraya koyan, esneklik, dahil olma ve refah sağlayan yeni bir hibrit model oluşturdu.
Reckitt, güvene, bireysel ve ekip ihtiyaçlarına dayalı yeni nesil “esnek ofis ve ev” çalışma modeli olan hibrit çalışma modeline geçiyor. Çalışanlarından aldığı geri bildirimlerle Reckitt, çalışanlarını ilk sıraya koyan, esneklik, dahil olma ve refah sağlayan yeni bir hibrit model oluşturdu. Reckitt Türkiye, yeni nesil çalışma modeli doğrultusunda ofisini değiştiren öncü ülkeler arasında yer aldı.

Reckitt, pandemi koşullarına göre çalışma şeklini değiştiriyor. Pandemi ile geçen 18 ayın ardından hibrit bir çalışma sistemine geçtiğini açıklayan Reckitt, ofise dönüş için çalışanların kendi bireysel koşullarına, ekip normlarına ve çalışma ortamına bağlı olarak evden ve ofisten çalışmanın bir kombinasyonunu kapsayan yeni bir yaklaşım benimsiyor.

Çalışanlar ve ekiplerin yüz yüze görüşmek ve bağlantı kurmak için bir araya gelmek istemelerini sağlamak için Reckitt, bu modele uyacak şekilde sıfırdan oluşturulmuş yeni bir ofis açtı. Ofisten çalışmayı tercih edenleri, tüm sağlık ve güvenlik önlemleriyle karşılayacak şekilde hazırlandı. Kimsenin kendi masasının olmayacağı bu yeni ve farklı yapıdaki çalışma ortamı ise yaratıcılık, iş birliği, koçluk ve bağ kurmak için yeniden tasarlandı. Ofis, ortak alanlardan en son teknolojiye ve dijital ekranlara kadar birçok yeni unsura sahip.

Çalışanlarının iyiliğini önceliklendiren Reckitt’te, 7/24 erişimli “Çalışan Destek Programı” gibi programlar bulunuyor. Bu destek programları, çalışanların fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlıklarını etkileyebilecek kişisel konularda veya öğrenmek istedikleri birçok farklı konuda destek sunuyor. Öğrenme ve bilgiye erişim, Reckitt’te başarılı olmak için özgürlüğe giden yolu destekliyor.

İşimizi yapmak için birbirimize güvendiğimiz bir yolculuktayız

Reckitt Türkiye Hijyen Genel Müdürü Abhishek Chuckarbutty, pandemi sonrası iş esnekliğinin kalıcı bir model olarak kabul edildiğini belirterek, şunları söyledi: “Çalışanlarımız için ideal çalışma yaklaşımı söz konusu olduğunda, nesiller arasında değişen eğilimlerin yanı sıra bireysel farklılıkların da olduğunu, ortak olanınsa esneklik arzusu olduğunu gördük. Geleceğin çalışma modeli ile sürekli olarak birbirimizi görmeye gerek duymak yerine, işimizi yapmak için birbirimize güvendiğimiz bir yolculuktayız. 2021 yılında gerekenden daha fazla süre ofiste bulunmak değil, sonuçlar değerlidir. Artık birbirimize karşı duyduğumuz sorumluluk bilincimizi ofiste geçirilen saat sayısından bağımsız yürütüyoruz. Amaca yönelik kararlar aldığımız tüm görevler için ofisi varsayılan iş yeri olarak görmekten uzaklaşıyoruz.”

Pandemi döneminde Reckitt’in şirket başarısında ofis ortamı kadar uzaktan çalışmanın da etkisine tanık olduk

Reckitt Türkiye Sağlık Genel Müdürü Borja Lomba ise yeni nesil çalışma modeli ile ilgili şunları söyledi; “Çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini korumak birinci ve en önemli önceliğimizdir. Pandemi döneminde Reckitt’in şirket başarısında ofis ortamı kadar uzaktan çalışmanın da etkisine tanık olduk. Bu başarıyı göz önünde bulundurarak, daimi başarımız için yüz yüze ortamda çalışanlar arasında iş birliğinin ve fikir alışverişinin çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu sebeple, Reckitt’in hibrit modeli, ofisi yaratıcılık, iş birliği, koçluk ve bağ kurmak için kullanmayı amaçlıyor.”

 

 

Yorum yaz