ENDÜSTRİİŞ DÜNYASIKİŞİSEL GELİŞİMMESLEKİ GELİŞİMSOSYAL MEDYASOSYAL SORUMLULUKSTKTEKNO SOSYAL SORUMLULUKTEKNOLOJİ

Teknoloji dünyasını değiştiren organizasyon: IT Governance Turkey!

Son yıllarda yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdikleri başarılı projelerle adından sıkça söz ettiren ITGT’nin kurucusu Cantekin Ertekin ile yeni hedefleri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
Geçtiğimiz yıl başında kurulan ve ürettiği içeriklerle son dönemde adından sıkça bahsettiren IT Governance Turkey‘in, ülkeminizin dijital istihdamına katkı sağlamak amacı ile ücretsiz olarak düzenlediği “IT Governance Turkey Akademi Teknoloji Kampı” ilk mezunlarını verdi.

Düzenlenen diploma töreninden sonra konuyla ilgili açıklamalarda bulunan IT Governance Turkey Kurucusu Cantekin Ertekin, bu kampın pek çok alanda ilkleri barındıracağını vurguladı. Ertekin’in açıklamalarından bir bölümü şöyle: “Bilişim alanında ihtiyaç duyulan kalifiye insan kaynağı ve mezunlarımızın sayısı her geçen gün artmakta. Biz de bu ihtiyaca yönelik olarak, gençlerimizi 21. Yüzyılın gerektirdiği dijital becerilerle donatmak için bu kampı ücretsiz olarak organize ettik ve bu kamp ile sadece farklı disiplinlerde eğitim vermeyi değil; aynı zamanda gençlerle sektörden profesyonelleri bir araya getirerek kariyer gelişimlerini desteklemeyi de amaçlıyoruz.”

IT Governance hakkında

IT Governance Turkey “Öğren, Geliştir, Paylaş” felsefesi ile bilgiyi satılabilir değil; paylaşılabilir forma dönüştürmek amacı ile yola çıkmış kar amacı gütmeyen bir organizasyon. IT Governance Turkey Akademik çalışmalar yürüten, eğitimler veren, webinarlar düzenleyen ve gönüllü olarak mentörlükler veren bir teknoloji organizasyonu. Tüm faaliyetlerini gönüllülük esaslı yürütülmekte.

Ürettiği tüm değeri, www.itgovernanceturkey.com websitesinde  ve sosyal mecralardaki hesaplarında ücretsiz olarak paylaşan organizasyon, akademik ve sektörel iş birlikleri modeliyle üniversite ve çeşitli STK’lar ile düzenlediği etkinliklerde ürettikleri değeri gençlere ve sektör profesyonellerine sıkça sunmakta. Web sitelerinde ücretsiz yayımladıkları bir de kitap var: “Teknoloji Yönetişimi ve Trendleri.” Kitapta, teknoloji trendleri ve yönetişim kavramı ile olan etkileşimleri çok güzel bir şekilde ele alınmış. Bu kitap aynı zamanda üniversitelerde öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılmakta.

Yöneticileri iletişime çok açık olan IT Governance Turkey’e mail adreslerinden ve websitelerinden ulaşabilir ve de sosyal medya hesaplarından faaliyetlerini takip edebilirsiniz.

 

Yorum yaz