İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Menarini, Türkiye’nin en iyi iş yerleri arasına girdi!

'En Yenilikçi 50 İK Lideri' listesinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Melis Aslanağı, “Menarini Türkiye’de insan kaynakları yaklaşımımızın temelinde ‘insan için değer’ misyonumuz bulunuyor. Türkiye’de 1000’e yakın çalışanımızla birlikte, insana, yaşama ve sağlığa değer katan bir şirket olarak çalışıyoruz. Ekip arkadaşlarımızın değerli olduklarını hissetmeleri ve mutlu bir çalışma ortamında bulunmaları bizim için çok önemli.  Menarini olarak yıllardır sürdürdüğümüz yenilikçi İK uygulamalarımız ve dijital altyapı çözümlerimizle pandemi boyunca çalışma modelimize kolay uyum sağladık” dedi.
İnsan sağlığına, yaşam kalitesine ve sağlığın geleceğine değer katma vizyonu ile çalışmalarını yürüten Menarini Türkiye, Kincentric Best Employers 2021 programı kapsamında “Türkiye’nin En İyi İşyerleri” arasına girdi.
İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanlığı alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Kincentric’in 50 yılı aşkın süreyle çalışanlarla yaptığı ve işyeri mükemmelliğini ölçümlediği araştırmalar kapsamında, 2021 yılında Türkiye’nin En İyi İşyeri “Kincentric Best Employer” ödülünü alan şirketler çalışan bağlılığının yanında “çeviklik, bağlı kılan liderlik ve yetenek odağı” endekslerine göre belirlendi.
2021 yılında yapılan Çalışan Bağlılığı Anketi sonuçlarını değerlendiren Menarini Türkiye, Orta Doğu ve Afrika İnsan Kaynakları Direktörü Melis Aslanağı; Menarini Türkiye’nin pandemi sürecindeki tüm zorluklara rağmen, yüksek çalışan memnuniyeti ve bağlılık oranı ile sektörün «En İyi İşyeri» ödüllü firmalarından birisi olduğunu belirtti.

İtalya’nın önde gelen ilaç firmalarından Menarini, Türkiye’de “insan için değer” misyonu ile çalışmalarına devam ederken, bu yıl Kincentric Best Employers 2021 programı kapsamında “Türkiye’nin En İyi İşyerleri” arasına girdi. Best Employers Programında, Kincentric Türkiye’nin veri tabanında bulunan 40 farklı sektör ve yaklaşık 350 şirket arasından yaklaşık 200 şirket değerlendirildi. Menarini Türkiye, Orta Doğu ve Afrika İnsan Kaynakları Direktörü Melis Aslanağı, konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Tüm ekiplerin mutlu, keyifli ve istikrarlı bir ortamda çalışabilmeleri en önemli önceliklerinden biri

Menarini Türkiye’deki tüm ekiplerin mutlu, keyifli ve istikrarlı bir ortamda çalışabilmelerinin en önemli önceliklerinden biri olduğunu belirten Menarini Türkiye, Orta Doğu ve Afrika İnsan Kaynakları Direktörü Melis Aslanağı, bu doğrultuda bağlılık, şirket için memnuniyet ve kurumsal performans gibi alanlarda şirketin çalışanlar tarafından değerlendirilmesi için Mayıs ayında, İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanlığı alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Kincentric Yönetim Danışmanlığı firması ile En İyi İşyerleri programı kapsamında, çalışanların görüşlerine dayanan, 2021 “Çalışan Bağlılığı ve Deneyimi Araştırması” gerçekleştirdiklerini söyledi. Araştırmada şirketler, çalışan bağlılığının yanı sıra “çeviklik, bağlı kılan liderlik ve yetenek odağı” endekslerine göre değerlendirildi. Bu değerlendirmede Menarini, 2021 Türkiye Kincentric Best Employer ödüllü firmalar arasına girdi.

Menarini Türkiye, 2019 yılından iki sene sonra 2021 yılında tekrarladığı Çalışan Bağlılığı Araştırması sonuçlarına göre, bağlılık skorunda, bir önceki anket çalışmasına göre 15 puan artış ile skorunu %61’den %76’ya, şirkette çalışanların genel memnuniyet oranını ise, 7 puan artış ile %84’ten %91’e yükseltti. Pandemi sürecindeki tüm zorluklara rağmen, yüksek çalışan memnuniyeti ve bağlılık oranı ile sektörün ve Türkiye’nin «Best Employer» ödüllü firmalarından birisi olmayı başardıklarını vurgulayan Aslanağı; “Bu büyük başarının arkasında ekip arkadaşlarımıza verdiğimiz değer ve onların da şirketine duyduğu güven yatıyor. İşimize olan tutku ve bağlılığımızdan aldığımız güç ise, işimizi her gün ilk günkü heyecanla yapıyor olmamızı sağlayan en büyük motivasyonumuz” dedi.

Menarini Türkiye’deki insan kaynakları stratejilerine de değinen Aslanağı, şirkette yetenek yönetimine verilen önem doğrultusundaki uygulamaları, şirket içinde geri bildirimi kültür haline getirme çalışmaları, eğitim ve gelişim konusunda farklı destek programları ile ödüllendirme ve takdir alanında çeşitli uygulamaları hayata geçirdiklerini söyledi. “Menarini Türkiye’de tüm yönetim ekibi olarak şirket içi iletişimimiz kuvvetlendirmeye ve özellikle pandemi döneminde iş-özel yaşam dengesini korumaya özen gösterdik. Bu dönemde; psikolog, diyetisyen, spor ve sağlıklı yaşama dair farklı içerik ve indirimleri içeren iyi yaşam programı “Bize İyi Gelecek” hayata geçirildi. Bu programın temel amacı; pandemi döneminde çalışanlarımızı destekleyerek, program içerisinde etkinlik ve yarışmalar ile şirket içerisindeki iletişimi ve etkileşimi kuvvetlendirmek oldu” dedi.

Menarini Türkiye ekibi olarak sadece global ve kurumsal bir yapının temel taşları değil, aynı zamanda yetenekli ve güçlü bir ekibin, insan hayatına değer katan bir ailenin değişmez ve değerli bir parçası olduklarını sözlerine ekleyen Aslanağı; “Best Employer ödüllü bir firma olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyor, bu ödülde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum yaz