İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Emre Kara, Chiesi Türkiye Genel Müdürü oldu!

Araştırma odaklı, uluslararası bir biyofarmasötik şirketi olan Chiesi 2022 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı. Chiesi'nin ticari büyümesinin sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin verilen taahhütle nasıl yakından ilgili olduğunu gösteren rapor, şirketin toplumsal fayda yaratma konusundaki başarılarını vurgulamakta.
2020 yılı başından itibaren Chiesi Türkiye Special Care Bölüm Direktörü olarak görev yapmakta olan Emre Kara, 4 Ekim 2021 tarihi itibariyle Chiesi Türkiye Genel Müdürlüğü’ne atandı.
Emre Kara hakkında

Emre Kara, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu, ardından Koç Üniversitesi’nde Executive MBA eğitimini tamamladı. Çalışma hayatına 2004 yılında acil servis doktoru olarak başlayan Kara, 2009 yılında GlaxoSmithKline Türkiye firmasıyla ilaç sektörüne giriş yaptı. Bu firmada onkoloji medikal müdürlüğü, onkoloji&hematoloji tanıtım müdürlüğü, solunum grubu tanıtım müdürlüğü, marka takımı liderliği rollerini başarı ile yönetti. 2016-2020 yılları arasında AbbVie firmasına geçerek bölüm müdürü olarak kariyerine devam etti.

İlaç sektöründe medikal, satış ve pazarlama gibi farklı fonksiyonlarda önemli rolleri başarıyla üstlenen Emre Kara, 4 Ekim 2021 tarihi itibariyle Chiesi Türkiye Genel Müdürü olarak görevini Chiesi Grup Çin ve Uluslararası Pazarlar Başkanı Fernando Almeida’ ya bağlı olarak icra edecek.

Yorum yaz