ETKİNLİKFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİKADIN SAĞLIĞISAĞLIKSOSYAL SORUMLULUK

Global sağlık şirketi Organon’dan kadın sağlığında önemli taahhüt!

Organon, EXPO 2020'de “Bölgede kadın sağlığı alanındaki ilerleyişin hızlandırılması” başlıklı forumda, düşünce liderlerinin katılımıyla gerçekleşen panele ev sahipliği yaptı.
Organon; Expo 2020’de Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Odası, ABD Pavyonu, Jhpiego ve Kanser Hastaları Dostları ile işbirliği halinde bölgede kadın sağlığını geliştirmenin önündeki engelleri ve fırsatları tartışmak için küresel uzmanlardan oluşan bir forum düzenledi. Kadın sağlığı ihtiyaçlarını dinlemeyi ve daha sağlıklı bir dünya için oluşturulan özel çözümlerdeki mevcut boşlukları gidermeyi konu edinen forumda, şirketin Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye bölge (MENAT) lansmanı gerçekleşti.
Açılış konuşmaları BAE Sağlık ve Önleme Bakanlığı (MoHAP) Sağlık Düzenlemeleri Sektörü Müsteşar Yardımcısı Ekselansları Dr. Amin Al Amiri ve ayrıca Birleşik Devletler Dubai Başkonsolosu Megan Gregonis tarafından gerçekleştirildi.

Dünyanın her yerinde tüm kadınlar için her gün daha iyi ve daha sağlıklı bir yaşam inşa etme vizyonuyla hareket eden global bir sağlık şirketi olan Organon, EXPO 2020’de “Bölgede kadın sağlığı alanındaki ilerleyişin hızlandırılması” başlıklı forumda, düşünce liderlerinin katılımıyla gerçekleşen panele ev sahipliği yaptı. Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Odası, ABD Pavyonu, Jhpiego ve Kanser Hastaları Dostları ile Organon, kadın sağlığı alanındaki mevcut boşlukları daha iyi anlamak ve potansiyel çözümleri keşfetmek amacıyla küresel uzmanlarla endüstriyel düşünce liderlerini düzenlenen forumda bir araya getirdi. Aralarında Ekselansları Dr Amin Al Amiri ve Birleşik Devletler Dubai Başkonsolosu Megan Gregonis’in de bulunduğu birçok seçkin davetlinin katıldığı forumda aynı zamanda Organon’un MENAT (Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye) bölgesindeki lansmanı gerçekleştirildi. Kadın Sağlığı, Biyobenzerler ve Yerleşik Markaları kapsayan geniş bir portföye sahip olan Organon, küresel olarak kadın sağlığına odaklanan tek şirket olma özelliğini taşıyor.

60 çeşit ürünle 140 pazarda hizmet veren global bir sağlık şirketi olan Organon, kadın sağlığında odak noktayı üreme sağlığınınötesine geçirerek kadınların karşılanmayan farklı ihtiyaçlarına doğru genişletmek amacıyla şu anda Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Lübnan, Ürdün, Ukrayna ve Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Organon’un BM Sürdürülebilir Kalkınma Amacına uygun olan misyonu, kadınların sağlık hizmeti alanını iyileştirmeye ve bu alanda yeniliklere imza atmaya odaklanıyor.

Amacımız, kadınların karşılanmayan ihtiyaçlarına çözümler bulmak

Lansman hakkında konuşan Organon MENAT Başkan Yardımcısı Ramy Koussa; “Amacımız, kadınların karşılanmayan ihtiyaçlarına çözümler bularak tüm kadınlar, aileler ve topluluklar için daha sağlıklı ve daha parlak bir gelecek inşa etmeye yardımcı olmak ve bu sayede MENAT bölgesi genelinde kadına yönelik sağlık hizmetlerinin gelişmesini sağlamaktır. Mevcut küresel ayak izimizden ve uzmanlığımızdan yararlanarak, yerel yetkililer ve sektör paydaşlarıyla yakın işbirliği içinde çalışarak, kadın sağlığı alanındaki yerleşik paradigmayı değiştirmek ve kadınların tüm yaşam döngüsünü içine alan ve üreme sağlığının ötesine geçebilen bir paradigmaya dönüştürmek istiyoruz. Bu forum ise hem kadınları dinlemek için bir platform sağlama hem de bölgede kadın sağlığı alanında güvenilir bir çözüm ortağı olma amacımız çerçevesinde Organon MENAT olarak önemli bir ilk adımı temsil ediyor” dedi.

Düzenlenen forumda, önde gelen kadın sağlığı uzmanlarının tartıştığı konular arasında, kadın sağlığının iyileştirilmesini engelleyen mevcut veri boşlukları, BM Sürdürülebilirlik Amaçlarından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Amacına yönelik ilerlemenin nasıl izleneceği, sağlık hizmetlerine yapılan yatırımlar ve kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi yoluyla değişimin hızlandırılması gibi konular yer aldı. Organon’un Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Susanne Fiedler; Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Arap Ülkelerinde Kadınların Güçlendirilmesi Birimi Bölge Direktörü Susanne Mikhail; OECD Kalkınma Merkezi Ağlar, Ortaklıklar ve Toplumsal Cinsiyet Bölümü Başkanı Bathylle Missika; Jhpeigo Toplumsal Cinsiyet Direktörü Myra Betron; ve Flat6lab’ın Baş Yatırım Sorumlusu Dina El- Shenoufy, panelin katılımcıları arasında yer aldı.

Organon’un bu bölgede kadınların sağlık ihtiyaçlarına odaklandığını görmek heyecan verici

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Arap Ülkelerinde Kadınların Güçlendirilmesi Birimi Bölge Direktörü Susanne Mikhail, şunları söyledi: “BM’nin toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesini öngören sürdürülebilir kalkınma amacına ulaşılabilmesi için, kadınların sağlık alanında karşılanmayan ihtiyaçları için çözümler sunulması gerekiyor. İstatistikler[i], kadınların sağlık sorunlarına çözüm bulunduğu takdirde, kadınların 2025 yılına kadar küresel ekonomiye 28 trilyon dolar (yani küresel GSYİH’nın %26’sı oranında) katkı sağlayabileceğini ve bu sayede kadınların işgücü piyasasına daha fazla katılmalarının sağlanabileceğini gösteriyor. Bu amaçla, Organon’un bu bölgede kadınların sağlık ihtiyaçlarına odaklandığını ve kadın sağlığındaki ilerleyişini hızlandırdığını görmek heyecan verici” dedi.

Tüm kadınların daha sağlıklı olduğu bir dünya için çalışıyoruz

Panel tartışmasının ardından Organon’un Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Susanne Fiedler, “Organon olarak tüm kadınların daha sağlıklı olduğu bir dünya için çalışıyoruz. Bir şirket olarak, kadınları yalnızca dinlemekle kalmayıp, mevcut ihtiyaçlarının hangilerinin çözüme kavuşturulmadığını da öğrenmemiz gerekiyor. Bu amaçla, bölge genelinde kadın sağlığı hizmetlerinin sunumunu iyileştirmek üzere etkin ve çeşitli çalışma modelleri oluşturarak özel sektör kuruluşlarından kamu kuruluşlarına, sağlık hizmeti sağlayıcılarına, hasta topluluklarına, sektörün tüm diğer paydaşlarıyla yakın işbirliğiyle çalışacağız” şeklinde konuştu.

Bu konuda çözümler sunulması için yakın zamanda iş birliği yapmayı umuyoruz

Kanser Hastaları Dostları Genel Müdürü Dr. Sawsan A. S. Al Madhi ise şunları söyledi: “Kanser Hastaları Dostları (FOCP) hasta merkezli bir kuruluştur. Esas olarak, mümkün olan en iyi sağlık hizmetinin sağlanması için hastaya kulak verilmesinin ve hastanın güçlendirilmesinin gerekliliğine inanıyoruz. Organon’un Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye bölgesinde faaliyetlere başlayacak olmasını memnuniyetle karşılıyor ve kadınların karşılanmayan sağlık ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılması ve bu konuda çözümler sunulması için yakın zamanda iş birliği yapmayı umuyoruz” dedi.

Dinamik bir iş modeli ve girişimci bir yaklaşım sahip olan  ve kadın sağlığı alanındaki ilerleyişi hızlandırma konusundaki kararlılığını ifade eden Organon, aynı zamanda erken evre girişim sermayesi şirketi Flat6Labs ile işbirliği halinde, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki ilk bölgesel resmi işbirliği olarak Femtech Hızlandırıcı Programı’nın başlatıldığını da duyurdu.

İş birliği kapsamında, dijital sağlık alanında kadınların sahip olduğu, amaca yönelik faaliyet gösteren start-up’lara Orta Uygun Bir Ürün (MVP) geliştirme konusunda destek verecek. Desteğe layık görülen start-up’lar, sektör uzmanlarıyla bire bir koçluk ve mentorluk, çevrimiçi eğitim ve potansiyel teknik, yatırım ve iş ortaklarıyla eşleşme imkanının sunulduğu iki aylık yoğun bir hızlandırma programına katılmaya hak kazanacak.

[i]https://www.mckinsey.com/featured-insights/employment-and-growth/how-advancing-womens-equality-can-add-12-trillion-to-global-growth

Yorum yaz