FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

Exeltis’liler merhum çalışma arkadaşlarının adını yaşatacaklar!

Çok uluslu ilaç firması Exeltis Türkiye çalışanları, kısa bir süre önce vefat eden çalışma arkadaşları Atilla Akdemir’in anısına Aydın’daki Yılmazköy İlkokulu’nun kütüphanesini kurdu. Kütüphanenin kaynak, dekorasyon ve kurulumuna ilişkin tüm ihtiyaçlar Exeltis tarafından karşılandı. 
Dünya İlaç Pazarında 40’ın üzerinde ülkede faaliyet gösteren çok uluslu ilaç firması Exeltis, kısa bir süre önce vefat eden ve firmada ürün tanıtım temsilcisi olarak görev yapan çalışma arkadaşları Atilla Akdemir anısına Aydın’daki Yılmazköy İlkokulu’nda kütüphane oluşturdu.

Çok uluslu ilaç firması Exeltis Türkiye çalışanları, kısa bir süre önce vefat eden çalışma arkadaşları Atilla Akdemir’in anısına Aydın’daki Yılmazköy İlkokulu’nun kütüphanesini kurdu. Kütüphanenin kaynak, dekorasyon ve kurulumuna ilişkin tüm ihtiyaçlar Exeltis tarafından karşılandı.

Kütüphane açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Efeler İlçesindeki diğer okul müdürleri ve Akdemir’in ailesinin katılımlarıyla gerçekleşti. Açılışta konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş bu bağış ve katkının öneminden bahsederken, Okul Müdürü Fatih Mehmet İlter de proje özelinde yapılan çalışmaları anlattı. Exeltis İlaç Türkiye Genel Müdürü Hülya Yalın ise Yılmazköy İlkokulu ile yollarının nasıl kesiştiğini, bu kütüphanenin çalışanları ve kurumu için anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Kurdela kesimi ve plaket takdimlerinin ardından hep birlikte kütüphane gezildi. Kütüphanelerini katılımcılar ve öğretmenleriyle beraber keşfeden öğrencilerin heyecan ve mutlulukları yüzlerine yansıdı. Açılış programı öğrencilerin sergilediği halk oyunları gösterisiyle son buldu.

Hülya Yalın: “Sevgili Atillla Akdemir’in anısıyla çocukların hayatına dokunacağız”

Exeltis İlaç Türkiye Genel Müdürü Hülya Yalın, “Merhum çalışma arkadaşımız Atilla Akdemir adına oluşturduğumuz kütüphane ile arkadaşımızın adını Aydın’da sonsuza dek yaşatacağız. Bu durum bir nebze de olsa bizi teselli ediyor. Kurduğumuz kütüphaneyle öğrencilerin hayatına dokunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Fatih Mehmet İlter: “Çocuklarımız kütüphane kültürünü kaybetmesin istiyoruz”

Okul Müdürü Fatih Mehmet İlter ise “Bu kütüphane okulumuzdaki önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Çocukların buradaki kaynaklardan ve çalışma ortamından fayda göreceklerine inanıyorum” diye konuştu. İlter, ayrıca bir eğitimci olarak öğrencilerine unutulmak üzere olan kütüphane kültürünü yeniden hatırlatmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Yılmazköy İlkokulu eğitim ve öğretimin yanı sıra farklı uygulamalarıyla da öne çıkıyor

Taşımalı eğitim merkezi olan okulda dağ köylerinden gelen öğrenciler ile birlikte ilkokul ve anasınıfı olarak toplam 104 öğrenci eğitim görüyor. Okulda 7 öğretmen, okul müdürü ve yardımcısı ile birlikte toplam 9 öğretmen görev yapıyor.

Öte yandan ilkokul prefabrik bir bina ve Türkiye’deki ilk ayakkabısız okul olma özelliğini taşıyor. Okulun bakım, tadilat ve boya işlerinin çok büyük kısmını okul müdürü ve öğretmenler tarafından yapılıyor. Zaman zaman düzenlenen kermeslerle köy halkı da işin içerisine dahil edilerek okula gelir sağlanıyor.

Okumaya teşvik etmek için köy berberinden ücretsiz tıraş, kıraathaneden çay…

Yılmazköy İlkokulu öğrenci velilerini de kütüphaneden faydalandırıp, okumaya teşvik etmek aracıyla küçük ödüller veriyor. Örneğin köy berberinden ücretsiz tıraş, köy kıraathanesinden ücretsiz çay kahve ikramı, bir restorandan ailece akşam yemeği gibi. Ayrıca veliler için okul toplantı salonunda sinema filmi gösterimleri de yapılıyor ve sosyal bir birliktelik ortamı oluşturuluyor.

Yorum yaz