İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Nihan Burul Bozkurt, AIFD Sağlık Politikaları Direktörü oldu!

Nihan Burul Bozkurt, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede farmakoloji alanında sırasıyla lisans ve doktora derecelerini aldı. İş hayatına 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak başlayan Bozkurt, davetli araştırmacı olarak, farklı ülkelerde Alzheimer Hastalığı üzerinde çalıştı. 2014 – 2016 yılları arasında Novagenix Bio-Analitik İlaç Ar-Ge Merkezi'nde Klinik Direktör olarak görev aldı.  Bozkurt, 2016 yılından bu yana Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda Klinik Araştırmalar Daire Başkanlığı görevini yürütmekteydi.  
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda (TİTCK) Klinik Araştırmalar Daire Başkanlığı görevini bugüne kadar başarıyla yürüten Nihan Burul Bozkurt, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’ne (AIFD) Sağlık Politikaları Direktörü olarak atandı.

Nihan Burul Bozkurt, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede farmakoloji alanında sırasıyla lisans ve doktora derecelerini aldı. İş hayatına 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak başlayan Bozkurt, davetli araştırmacı olarak, farklı ülkelerde Alzheimer Hastalığı üzerinde çalıştı. 2014 – 2016 yılları arasında Novagenix Bio-Analitik İlaç Ar-Ge Merkezi’nde Klinik Direktör olarak görev aldı.  Bozkurt, 2016 yılından bu yana Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda Klinik Araştırmalar Daire Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

AIFD Ankara Merkez ofisinde görev yapacak olan Bozkurt, Sağlık Bilim Politikaları Stratejik Yönetim Komitesi çalışmalarına destek verecektir.

Yorum yaz