İLAÇ ENDÜSTRİSİNADİR HASTALIKLAR

Alexion AstraZeneca, Fikir Liderleri’ne konuk oldu!

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanında her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri; yeni sayısında Alexion AstraZeneca Nadir Hastalıklar Genel Müdürü Derya Köker'i konuk etti.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve kendi alanında çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin yeni sayısı yayımlandı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanında her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri; yeni sayısında Alexion AstraZeneca Nadir Hastalıklar Genel Müdürü Derya Köker’i konuk etti. Derya Köker ile yapılan röportajın satır başları şöyle:

“Küresel bir biyoteknoloji şirketi olan Alexion, 2010 yılından beri Türkiye’de nadir görülen hastalıkları olan insanlara hizmet etmektedir. Kendini işine adamış ve son derece yetenekli olan ekibimizle beraber nadir görülen ve yıkıcı hastalıklarla mücadele ediyor ve hastalara en yüksek etik değerlere uygun olarak inovatif ve hayat kurtarıcı tedaviler sunuyoruz.”
“Nadir görülen altı tane yıkıcı hastalık için inovatif  tedavi yöntemlerimiz yer almaktadır. Bunlar, paroksismal noktürnal hemoglobinüri (PNH), atipik hemolitik üremik sendrom (aHÜS), Jenarilize miyastenia gravis (JMG), nöromiyelitis optika spektrum bozukluğu (NMOSD), hipofosfatazya (HPP) ve lizozomal asit lipaz eksikliği (LAL-D) hastalıklarıdır.”
“Geliştirme çalışmalarımız, hematoloji, nefroloji, nöroloji, metabolik bozukluklar, kardiyoloji, oftalmoloji ve akut tedavinin temel tedavi alanlarına odaklanmaktadır. Klinik araştırma programımızı yeni kompleman endikasyonlarla genişletmek, aynı zamanda temel çalışma alanlarımızdaki iç ve dış gelişim fırsatlarını kullanarak güçlendirmek için çalışıyoruz.”

Röportajın tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri’n linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi sadece hekimlere ve sağlık profesyonellerine ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz