FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİNADİR HASTALIKLAR

Janssen Türkiye, Fikir Liderleri Kasım sayısına konuk oldu!

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanında her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri; yeni sayısı “Nadir Hastalıklar” dosyasında Janssen Türkiye Genel Müdürü Demet Russ'u konuk etti.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve kendi alanında çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Kasım sayısı yayımlandı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanında her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri; yeni sayısı “Nadir Hastalıklar” dosyasında Janssen Türkiye Genel Müdürü Demet Russ’u konuk etti. Demet Russ ile yapılan röportajın satır başları şöyle:

“Nadir hastalıkların tanımlanması, tespiti, kayıt sistemi ve istatistiklerinin belirlenmesine yönelik çalışmaları desteklemenin yanı sıra nadir hastalık ve spesifik tedavi alanlarına, sadece tanı ve tedavi yöntemleriyle değil, sağlık bilincini geliştiren farkındalık projeleriyle de katkı sağlıyoruz.”
“Nadir hastalıklar arasında olan, tanısı KOAH ve astım gibi hastalıklarla karıştırılan pulmoner arteriyel hipertansiyon için erken tanı ve tedavi çok önemli. Tanısı ortalama 2-3 yıl sürebilen PAH hastalarının mücadelesine destek oluyoruz. Toplumsal farkındalık adına tüm paydaşlarımızla süreci yakından takip ediyoruz.”
“Nadir hastalıklardaki çalışmalarımız ve klinik geliştirme programımız pulmoner arteriyel hipertansiyon (PAH), nadir kalıtsal retina hastalıkları, nadir maternal / fetal hastalıklar, kan kanserleri (Multipl miyelom ve Non-Hodgkin lenfoma dahil), AL amiloidoz ve miyastenia gravis gibi çeşitli hastalıkları kapsıyor.

Röportajın tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri’nin linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz