İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Aydan Dinçer, Merck Türkiye Onkoloji Terapötik Alan Direktörü oldu!

Merck Türkiye’de, yetenek yönetimine ve gelişimine öncelik verme taahhüdünün bir parçası olarak, Türkiye ekibinden globale yeni bir atama daha gerçekleşti. 2018 yılından itibaren Merck Türkiye’de çalışan ve son olarak Onkoloji İş Birimi Direktörü olarak görev yapan Aydan Dinçer, Global Onkoloji Ürün Pazarlama Direktörü olarak atandı. 
Merck Türkiye’de Strateji, Operasyon ve İş Mükemmeliyeti Direktörü olan Aydan Dinçer, Şubat ayı itibariyle Onkoloji Terapötik Alan Direktörlüğü pozisyonuna atandı.

2018 yılında Merck Onkoloji ekibine Kıdemli Ürün Müdürü olarak katılan Aydan Dinçer, Onkoloji alanındaki tüm stratejik ve operasyonel pazarlama faaliyetlerini başarıyla yürüttü. 2019 yılında Onkoloji Pazarlama Müdürlüğü görevine atandı. Bu dönemde onkoloji tedavi alanında yaptığı yeni strateji ve re-lansman çalışmalarıyla birlikte, yeni ürün lansmanı çalışmalarını da başarıyla yönetti. Dinçer, Ocak 2021 tarihinden bu yana yürüttüğü Strateji, Operasyon ve İş Mükemmeliyeti Direktörlüğü görevinde ise, şirketin iş mükemmelliyeti alanındaki stratejik projelerinin başarıyla hayata geçirilmesi ve optimizasyonundan sorumlu oldu.

Aydan Dinçer hakkında

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayan Aydan Dinçer, 2003-2005 yılları arasında Siemens Business Services’de çalıştı. 2005 yılından itibaren kariyerine ilaç sektöründe devam etti. 2005-2018 yılları arasında sırasıyla Fresenius Kabi ve Novartis firmalarında çalışmış olan Dinçer; Nefroloji, Parenteral Beslenme, Transplantasyon ve Nadir Hastalıklar alanlarında Ürün Tanıtım Uzmanlığı, Ürün Müdürlüğü ve AMAC Bölgesi’nden sorumlu Kıdemli Ürün Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Aydan Dinçer’in toplamda 18 yıllık satış-pazarlama tecrübesi bulunuyor.

Merck, güçlü, başarılı, sorumluluk alan, cesur kadın liderleri desteklemek ve yetiştirmek amacıyla, “Women In Leadership” (Kadın Liderler) programını global olarak uyguluyor.

Şirkette benimsenen ve uygulanan “Liderlik Davranışları Programı”nda ise, Merck çalışanlarının iş dünyasının değişen şartlarını ve ihtiyaçlarını iyi bilen, bilinçli kararlar veren, bu kararların sorumluluğunu üstlenen ve ekipleriyle ortak hedefler doğrultusunda çalışan profesyoneller olarak gelişimi sağlanıyor.

Yorum yaz