HUKUKİŞ DÜNYASITÜKETİCİ SAĞLIĞI

Hilal Utku, L’Oréal Grup Avrupa Bölgesi Baş Hukuk Müşavir Yardımcısı oldu!

Dünyanın öncü Tekno-Güzellik şirketlerinden L'Oréal Grup’ta üst düzey görev değişimi yaşandı. Hilal Utku, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle L’Oréal Grup Avrupa Bölgesi Baş Hukuk Müşavir Yardımcısı görevine atandı. Utku, ACTECON and HP’deki güçlü deneyimlerinin ardından 2017’de L’Oréal Türkiye’ye Hukuk Direktörü olarak katılmıştı. Türkiye Yönetim Komitesi’ndeki sorumluluklarını sürekli olarak büyüten Utku; Hukuk, Bilim ve Kamu İlişkileri Direktörü rolüne ek olarak Türkiye'de Veri Gizliliği Sorumlusu, Ülke Etik Temsilcisi ve İnsan Hakları Temsilcisi görevlerini de yürütmekteydi.
L’Oréal Grup’ta üst düzey atama gerçekleşti. L’Oréal Türkiye Hukuk, Bilim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hilal Utku, yapılan atamayla L’Oréal Grup Avrupa Bölgesi Baş Hukuk Müşavir Yardımcılığı görevine getirildi. Hilal Utku, gerçekleşen görev değişikliği ile Grup’un Avrupa’da faaliyet gösterdiği farklı ülkelerdeki hukuk ekiplerine destek verecek.

Dünyanın öncü Tekno-Güzellik şirketlerinden L’Oréal Grup’ta üst düzey görev değişimi yaşandı. Hilal Utku, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle L’Oréal Grup Avrupa Bölgesi Baş Hukuk Müşavir Yardımcısı görevine atandı. Utku, ACTECON and HP’deki güçlü deneyimlerinin ardından 2017’de L’Oréal Türkiye’ye Hukuk Direktörü olarak katılmıştı. Türkiye Yönetim Komitesi’ndeki sorumluluklarını sürekli olarak büyüten Utku; Hukuk, Bilim ve Kamu İlişkileri Direktörü rolüne ek olarak Türkiye’de Veri Gizliliği Sorumlusu, Ülke Etik Temsilcisi ve İnsan Hakları Temsilcisi görevlerini de yürütmekteydi.

Hilal Utku, görev süresi boyunca L’Oréal Türkiye’nin yerel paydaşlar nezdinde görünürlüğünün ve etkinliğinin artırılmasına yönelik önemli kazanımlar elde etti. E-ticaret ivmelenmesi gibi stratejik iş konularına yüksek oranda katkıda bulunan ve şirketin kişisel verilerin korunması ile ilgili uyum çalışmalarını yöneten Utku, L’Oréal Türkiye’nin iç kontrol ve rekabet hukuku konusundaki farkındalığını da güçlendirdi.

Güçlü hukukçu kimliğinin yanı sıra iş etiğine verdiği önem ve şeffaf iletişim tarzı ile öne çıkan Hilal Utku, yeni rolünde Tüketici Ürünleri ve Profesyonel Ürünler divizyonları ile Avrupa Bölgesi’ndeki Drive Ülkeleri’nin ülke hukuk ekiplerine destek vermekten sorumlu olacak ve doğrudan Avrupa Bölgesi Baş Hukuk Müşaviri’ne raporlayacak.

Yorum yaz