FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİ

AstraZeneca Türkiye’nin İK yaklaşımı Fikir Liderleri Dergisi’nde!

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında AstraZeneca Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Feyza Aysan'ı konuk etti. “AstraZeneca olarak iyi bir iş yeri olmanın temelinde güven kültürü ve açık iletişim yaklaşımının yattığına inanıyoruz” diyen Feyza Aysan, AstraZeneca'nın insan kaynaklarına yaklaşımı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; merak edilen pek çok soruyu yanıtladı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında AstraZeneca Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Feyza Aysan’ı konuk etti. “AstraZeneca olarak iyi bir iş yeri olmanın temelinde güven kültürü ve açık iletişim yaklaşımının yattığına inanıyoruz” diyen Feyza Aysan, AstraZeneca’nın insan kaynaklarına yaklaşımı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; merak edilen pek çok soruyu yanıtladı. Röportajdan satır başları şöyle:

“AstraZeneca olarak iyi bir iş yeri olmanın temelinde güven kültürü ve açık iletişim yaklaşımının yattığına inanıyoruz. Biliyoruz ki çalışanlar, güven duydukları, kendileri olabildikleri ve bireysel gelişimlerine katkıda bulunan şirketlerde uzun yıllar çalışmayı tercih ediyorlar. Bu kültürü oluşturan iki ana unsur var; birincisi, çalışanlarımızı dinlemek, düşüncelerine değer vermek ve değer verildiğini hissettirmek. İkincisi ise, çalışanlarımızı karar alma süreçlerine dahil etmek, şirket stratejilerini ve yönetim kararlarını şeffaf bir biçimde aktarmak, çalışanlarımızın strateji ve kararları içselleştirmesine imkan sağlamak ve bunun sonucunda şirkete saygı, inanç ve güven duymaları. AstraZeneca’da hayata geçirdiğimiz tüm uygulamalarda bu iki unsuru ön planda tutan bir yaklaşım ile hareket ediyoruz.”
“Artık yapısal olarak değişimlere karşı esnek olmamız gereken bir ortamdayız. Bu nedenle işe alım süreçlerimizde potansiyel yönetici adaylarımızı da ön plana çıkaran kriterlerin başında değişime uyum sağlayabilme özelliği geliyor. Değişime uyum sağlayabilmenin arka planında ise değişen sorumluluklar, yaklaşımlar, yöntemler ve beklentilere karşı esnek olmak, belirsizlik ortamına karşı dirençli olup çözüm odaklı ve inovatif aksiyonlar alabilmek yatıyor.”
“Başarımızın arkasındaki en önemli faktör ise insana saygı ilkemiz. Bu ilkemizin bir parçası olarak, çalışanlarımızın bağlılığını düzenli olarak ölçmeye ve çalışanlardan aldığımız geri bildirimlerle daha da üst seviyeye çıkarmak için hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. Çalışan bağlılığına verdiğimiz önem ve yaptığımız yatırımlarla gelecekte de çalışanlar için daha iyi bir iş yeri olma kültürünü sürdürmekte emin adımlarla ilerliyoruz.”

AstraZeneca Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Feyza Aysan’ın açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz