FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİ

Pfizer Türkiye’nin İK yaklaşımı Fikir Liderleri Dergisi’nde!

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Pfizer Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Seda Tamur Oğralı’yı konuk etti. "Çalışanlarımız Pfizer dünyasında yaşam için çalışmanın mutluluğunu tadıyor, fırsatlarla dolu bir kariyer yoluna sahip oluyor, keyifli ve esnek bir çalışma ortamının tadını çıkarıyor” diyen Seda Tamur Oğralı, Pfizer’in insan kaynaklarına yaklaşımı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; merak edilen pek çok soruyu yanıtladı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Pfizer Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Seda Tamur Oğralı’yı konuk etti. “Çalışanlarımız Pfizer dünyasında yaşam için çalışmanın mutluluğunu tadıyor, fırsatlarla dolu bir kariyer yoluna sahip oluyor, keyifli ve esnek bir çalışma ortamının tadını çıkarıyor” diyen Seda Tamur Oğralı, Pfizer’in insan kaynaklarına yaklaşımı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; merak edilen pek çok soruyu yanıtladı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Çeşitlilikle zengin, kapsayıcılıkla bütün anlayışımız kapsamında şirketimizde cinsiyet, jenerasyon ve engellilik çeşitliliği, cinsel yönelim, kapsayıcı kültür ve iş-yaşam entegrasyonunu geliştirmek üzere “Mozaik İnisiyatifi”ni hayata geçirdik. Cinsiyet ayrımı yapmadan tüm partnerlerin de özel sağlık sigortası kapsamına alınması gibi çok yenilikçi çalışmalara imza atmanın yanı sıra esnek çalışma ve “Lider Okulu” konumlanmamızla sadece sektöre değil tüm İK dünyasına örnek olacak projeler geliştirip uyguluyoruz.”
“Şirketimizde cinsiyet, jenerasyon ve engellilik çeşitliliği, cinsel yönelim, kapsayıcı kültür ve iş-yaşam entegrasyonunu geliştirmek üzere “Mozaik inisiyatifi”ni başlattık. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz babalık iznini çalışanlarımız arasında 12 haftaya çıkardık, “Mom2Mom” uygulamamızla doğum iznine çıkan annelerimiz doğum iznine çıkacak başka bir anneye mentor olmaya başladı. Bu modeli geliştirerek “Parent2Parent” uygulamamızı da deneyimlemeye başladık. Kadın liderlerimizin öncülüğünde “EmpowerWomen” seminerleri düzenliyor, Pfizer’lilerin düşüncelerini ve fikirlerini rahatça dile getirebildiği “BirDiyeceğimVar” platformumuzu kullanıyoruz.”
“Önde Gelen İşveren” olma misyonumuz doğrultusunda, çalışanlarımıza keyifli ve esnek bir çalışma ortamı da yaratıyoruz. Kişiye özel esnek yan haklar programımız Pfizer Mutfak ve Pflex çatısı altında esnek çalışma saatleri ve esnek izinler, her gün “rahat kıyafet ve akıllı gündelik giyim” uygulaması, yaz aylarına özel çalışanların hafta sonuna iki saat erken başlamalarına olanak sağlayan “keyifli cuma günleri” ve “yaz aylarında (15 Haziran-15 Eylül) tam uzaktan ve dilediğin yerden çalışma”, doğum günü izni esnekliği, 15 yıl ve üzeri kıdemli çalışanlarımız için 3 aylık “hayalin için izin senin” ve hibrit çalışmayı öne çıkaran “dilediğin yer iş yerin” gibi esnek çalışma imkanları sunuyoruz.”

Pfizer Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Seda Tamur Oğralı’nın röportajını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz