FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİNADİR HASTALIKLAR

Sanofi Nadir Hastalıklar, yeni kurumsal kimliğiyle Fikir Liderleri’nde!

İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı. Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Sanofi Türkiye, İran ve Levant Özellikli Tedaviler Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu, Sanofi Türkiye, İran ve Levant Nadir Hastalıklar Direktörü Derya Adilce ve Sanofi Özellikli Tedaviler İş Birimi Nadir Hastalıklar Medikal Alan Müdürü Dr. Şefika Uslu Çil’i konuk etti. “Son 50 yıl içerisinde, diyabetten kardiyovasküler hastalıklara, nadir hastalıklardan bulaşıcı hastalıklara kadar insan hayatını iyileştiren birçok keşfe imza attık” diyen Pelin Yunusoğlu, Derya Adilce ve Dr. Şefika Uslu Çil, Sanofi'nin nadir hastalıklar farkındalık çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler; merak edilen pek çok soruyu yanıtladılar.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Sanofi Türkiye, İran ve Levant Özellikli Tedaviler Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu, Sanofi Türkiye, İran ve Levant Nadir Hastalıklar Direktörü Derya Adilce ve Sanofi Özellikli Tedaviler İş Birimi Nadir Hastalıklar Medikal Alan Müdürü Dr. Şefika Uslu Çil’i konuk etti. “Son 50 yıl içerisinde, diyabetten kardiyovasküler hastalıklara, nadir hastalıklardan bulaşıcı hastalıklara kadar insan hayatını iyileştiren birçok keşfe imza attık” diyen Pelin Yunusoğlu, Derya Adilce ve Dr. Şefika Uslu Çil, Sanofi’nin nadir hastalıklar farkındalık çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler; merak edilen pek çok soruyu yanıtladılar. Röportajdan satır başları şöyle:

“Özellikli Tedaviler İş Birimi olarak; nadir hastalıklar, MS, immünoloji, hematoloji ve onkoloji gibi özel terapötik alanlara odaklanıyoruz. Nadir hastalıklarla mücadele eden hastaların erken tanı alarak doğru tedaviye ulaşmaları vizyonuyla hareket ediyoruz. Bir yandan yeni tedaviler konusunda arayışlarımız sürerken bir yandan da dünya çapında 25 ayrı hastalık için tedavi sunuyoruz. Bu doğrultuda kurulduğumuz günden bu yana önemsediğimiz bir başka konu da hastayı ve hasta ihtiyaçlarını odağına koyan, başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm paydaşlarla birlikte hastalık farkındalığını arttırmak için elimizden geleni yapmak. Bilimsel keşiflere ve yeniliğe olan bağlılığımız, insanlara hizmet etme yeteneğimizin temelini oluşturuyor.”
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı. Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Sanofi Türkiye, İran ve Levant Özellikli Tedaviler Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu, Sanofi Türkiye, İran ve Levant Nadir Hastalıklar Direktörü Derya Adilce ve Sanofi Özellikli Tedaviler İş Birimi Nadir Hastalıklar Medikal Alan Müdürü Dr. Şefika Uslu Çil’i konuk etti. “Son 50 yıl içerisinde, diyabetten kardiyovasküler hastalıklara, nadir hastalıklardan bulaşıcı hastalıklara kadar insan hayatını iyileştiren birçok keşfe imza attık” diyen Pelin Yunusoğlu, Derya Adilce ve Dr. Şefika Uslu Çil, Sanofi'nin nadir hastalıklar farkındalık çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler; merak edilen pek çok soruyu yanıtladılar.“Karşılanmamış ihtiyacın büyük olduğu nadir hastalıklar alanında hem dünyada hem de ülkemizde tanı yolculuğu çok uzun sürebiliyor. Hastaların tanı yolculuğunun kısalması için alınacak daha çok yol olduğunu görüyoruz. Bu sorunun çözümü için tüm paydaşlarımızla bir araya gelerek değer yaratan modeller geliştirmek, 2022’deki en büyük odağımız olacak. Bu paralelde stratejimizi yenilikçilik ve hasta odağını önceliklendirecek şekilde tasarlıyoruz. Ülkemize, alanlarında dünyanın en yaygın kullanılan tedavi seçeneklerini ulaştırıyor, alanında en yeni tedavileri en kısa sürede hastalarımıza ulaştırmak için kamu ile iş birliği içinde çalışıyoruz.”
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı. Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Sanofi Türkiye, İran ve Levant Özellikli Tedaviler Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu, Sanofi Türkiye, İran ve Levant Nadir Hastalıklar Direktörü Derya Adilce ve Sanofi Özellikli Tedaviler İş Birimi Nadir Hastalıklar Medikal Alan Müdürü Dr. Şefika Uslu Çil’i konuk etti. “Son 50 yıl içerisinde, diyabetten kardiyovasküler hastalıklara, nadir hastalıklardan bulaşıcı hastalıklara kadar insan hayatını iyileştiren birçok keşfe imza attık” diyen Pelin Yunusoğlu, Derya Adilce ve Dr. Şefika Uslu Çil, Sanofi'nin nadir hastalıklar farkındalık çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler; merak edilen pek çok soruyu yanıtladılar.“Hastaları odak noktasına aldığımız yaklaşımımız ile nadir görülen genetik hastalıklarda hem erken teşhis konusunda hem de yeni tedavilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Sanofi, insan hayatını iyileştirme misyonu ile en kritik sağlık ihtiyaçlarını önceliklendirerek dünya genelindeki cirosunun yaklaşık yüzde 15’ini Ar-Ge yatırımlarına ayırıyor. Bu rakam, tüm sektörler değerlendirildiğinde bile Ar-Ge’ye ayrılan en büyük paylardan biridir. Dünya genelinde, Aralık 2021 itibariyle şirketimizin Ar-Ge ürün yelpazesinde 34’ü Faz 3 aşamasında olan 91 proje bulunuyor. Çalışmalarımızın aşamaları da Sanofi’nin web sitesinde şeffaf biçimde paylaşılıyor.”

Sanofi Türkiye, İran ve Levant Özellikli Tedaviler Genel Müdürü Pelin Yunusoğlu, Sanofi Türkiye, İran ve Levant Nadir Hastalıklar Direktörü Derya Adilce ve Sanofi Özellikli Tedaviler İş Birimi Nadir Hastalıklar Medikal Alan Müdürü Dr. Şefika Uslu Çil’in açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz