FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİ

BMS Türkiye, Fikir Liderleri Dergisi, “Kanser Özel” dosyasında!

İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı. Diğer bir ana dosya olan "Kanser Özel" dosyasında ulusal kanser derneklerinin yöneticilerinin yanında, ülkemizde bu alanda faaliyette bulunan önemli küresel ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldılar. ilaç endüstrisinden ilham veren röportajları da sayfalarına taşıyan Fikir Liderlerleri Dergisi, geniş bir okuyucu kitlesi tarafından her geçen gün artan ilgiyle takip ediliyor. Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında BMS Türkiye Medikal Direktörü Uzm. Dr. Devrim Emel Alıcı'yı konuk etti. “Güçlü medikal departmanımızla hastaların mücadelesine yardımcı olmak için büyük bir tutkuyla çalışıyoruz” açıklamasını yapan Uzm. Dr. Devrim Emel Alıcı, direktörlüğünün BMS için ifade ettiği anlam, BMS'in çözüm ürettiği kanser türleri ve gerek globalde, gerekse ulusalda kanser tedavisindeki rolüne ilişkin pek çok soruya cevap verdi, kanser farkındalığı çalışmalarını anlattı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı. Diğer bir ana dosya olan “Kanser Özel” dosyasında ulusal kanser derneklerinin yöneticilerinin yanında, ülkemizde bu alanda faaliyette bulunan önemli küresel ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldılar. ilaç endüstrisinden ilham veren röportajları da sayfalarına taşıyan Fikir Liderlerleri Dergisi, geniş bir okuyucu kitlesi tarafından her geçen gün artan ilgiyle takip ediliyor.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında BMS Türkiye Medikal Direktörü Uzm. Dr. Devrim Emel Alıcı‘yı konuk etti. “Güçlü medikal departmanımızla hastaların mücadelesine yardımcı olmak için büyük bir tutkuyla çalışıyoruz” açıklamasını yapan Uzm. Dr. Devrim Emel Alıcı, direktörlüğünün BMS için ifade ettiği anlam, BMS’in çözüm ürettiği kanser türleri ve gerek globalde, gerekse ulusalda kanser tedavisindeki rolüne ilişkin pek çok soruya cevap verdi, kanser farkındalığı çalışmalarını anlattı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Medikal departmanımız, şirketimizdeki tüm birimlerle sıkı bir koordinasyon içerisinde çalışıyor. Ar-Ge ile başlayan süreçte tedavilerin tüm ülke genelindeki hastalara ulaştırılması konusunda desteklerimizi ortaya koyarak rol alıyor, sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Zorlu hastalıklarla mücadele eden hastaların tıbbi ihtiyaçlarına cevap veren yenilikçi ilaçlar sağlamak amacıyla bilimsel mükemmelliğe ve biyofarmasötik araştırma ve geliştirmeye odaklanıyoruz. BMS olarak 2015 yılından beri “İnsani Amaçla İlaca Erken Erişim Programı” yürüterek farklı tedavi alanları için ürünleri insani gerekçelerle temin ediyoruz. Bu programlar kapsamında yeni tedavi seçenekleri erken aşamada hastalarla buluşabiliyor ve umut oluyor.”
“Türkiye’de çeyrek asrı geride bırakırken, onkoloji alanında ülkemizin en hızlı büyüyen sağlık şirketlerinden biri konumundayız. İmmüno-onkoloji, hematoloji ve immünoloji alanlarına odaklanarak toplum sağlığına katkı sağlamak için çalışıyoruz. Globalde ise 40’tan fazla hastalık alanında çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizdeki hastaların dünya ile eşzamanlı olarak doğru tedaviye ulaşmaları için klinik araştırmalarımızın sayılarını her yıl arttırıyoruz. Kanser tedavisinde sağkalım süresini uzatan immüno-onkoloji ilaçlarıyla hastalara yeni tedavi olanakları sunulması için tüm gayretimizle faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Son yıllarda kanser tedavisinde en umut verici sonuçların, bu çalışmalardan gelmeye başladığını söylemek isterim.”
“Bristol Myers Squibb, faaliyet gösterdiği tedavi alanlarındaki Ar-Ge çalışmalarıyla ve yenilikçi ilaçları keşfetmedeki başarısıyla tüm dünyada öne çıkan bir şirket. Ar-Ge departmanımız; bilime tutkuyla bağlı, keşfetmeye meraklı ve dünyadaki gelişmeleri hastalar için fark yaratan ilaçlara dönüştürmeye odaklı sektör lideri araştırmacılar ve ilaç geliştiricilerden oluşuyor. Hastaların yaşamlarını bilim aracılığıyla dönüştüren dünyanın lider biyofarma şirketi olma vizyonuyla çıktığımız yolda kendimizi, hastalar için anlamlı bir fark yaratma fırsatına sahip olduğumuza inandığımız; onkoloji, hematoloji, immünoloji ve kardiyoloji alanlarında dönüşüm yaratan ilaçları keşfetmeye, geliştirmeye ve sunmaya adıyoruz. Klinik çalışmalar globalde olduğu gibi Türkiye operasyonunda da çok kıymetli. Hematoloji, onkoloji ve diğer alanlarda olmak üzere Türkiye’de devam eden toplam 34 klinik çalışmamız bulunuyor.”

BMS Türkiye Medikal Direktörü Uzm. Dr. Devrim Emel Alıcı‘nın açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz