FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİNADİR HASTALIKLAR

TRPharm, Fikir Liderleri Dergisi “Nadir Hastalıklar” özel sayısında!

İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı. Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında TRPharm Genel Müdürü İsmet İnce ve TRPharm Pazarlama Direktörü Nazlıcan Işıtman’ı konuk etti. “TRPharm’ı farklı kılan en önemli özellikleri, eşsiz iş modeli ve entellektüel sermayeye yaptığı yatırımlar. Sağlıkta karşılanmamış ihtiyaçların olduğu her alanda varlık göstermeyi hedefliyor, özellikle kritik hastalıkların tedavisinde kullanılan yenilikçi ilaç ve tedavilerin piyasaya sunulmasına odaklanıyoruz” açıklamasında bulunan İsmet İnce ve Nazlıcan Işıtman, TRPharm’ın nadir hastalıklar farkındalık çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü, iş birliklerine yaklaşımı gibi konular hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler; merak edilen pek çok soruyu yanıtladılar.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında TRPharm Genel Müdürü İsmet İnce ve TRPharm Pazarlama Direktörü Nazlıcan Işıtman’ı konuk etti. “TRPharm’ı farklı kılan en önemli özellikleri, eşsiz iş modeli ve entellektüel sermayeye yaptığı yatırımlar. Sağlıkta karşılanmamış ihtiyaçların olduğu her alanda varlık göstermeyi hedefliyor, özellikle kritik hastalıkların tedavisinde kullanılan yenilikçi ilaç ve tedavilerin piyasaya sunulmasına odaklanıyoruz” açıklamasında bulunan İsmet İnce ve Nazlıcan Işıtman, TRPharm’ın nadir hastalıklar farkındalık çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü, iş birliklerine yaklaşımı gibi konular hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler; merak edilen pek çok soruyu yanıtladılar. Röportajdan satır başları şöyle:

“Onkoloji, hematoloji ve özellikle nadir hastalıklar odağında nöroloji, gastroenteroloji, metabolizma, immunoloji, endokrinoloji, oftalmoloji alanlarında faaliyet göstermekteyiz. TRPharm inovatif bir şirket olarak önümüzdeki yıllarda Türkiye’de diyagnostik, OTC ve cihaz alanlarına da girmeye başlayacak. Nadir hastalıklar bildiğiniz gibi Türkiye’de nadir değil. Bunların tedavilerinde yeni yeni genetik tedaviler de çıkmaya başladı. TRPharm olarak Türkiye’de bu genetik tedavilerin alt yapısını oluşturmak ve bu tedavilerin ülkemizdeki hastalar için kolay ulaşılabilir olması için çalışıyoruz.”
“TRPharm olarak iş geliştirme alanında partnerliği bir kavram olarak her şeyin önüne koyuyoruz. Uzun dönem beraber yürüyebileceğimizi öngördüğümüz, gelişme potansiyeli olan iş birliklerini önceliklendiriyoruz. Portföy stratejimizde ise, faaliyet gösterdiğimiz bölgelerde karşılanmamış ihtiyaçlara yanıt verecek çözümleri önceliklendiriyoruz. Bunu yaparken bir yandan da ülke ekonomimize katkı sağlayacak iş modelleri geliştiriyoruz.”
“TRPharm’ın, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda hem yerleşik, büyük, çok uluslu firmalarla hem de dünya sahnesine yeni çıkmaya hazırlanan firmalarla iş birlikleri var. Bunların bazıları Ar-Ge’den ürün yaşam döngüsünün son aşamalarına kadar her alanda bugün itibarıyla Türkiye’nin de içinde bulunduğu 15 coğrafyada değer yaratım sürecini içerirken, bazıları da iş birliği ile çözülebilecek spesifik konulara odaklanıyor.”

TRPharm Genel Müdürü İsmet İnce ve TRPharm Pazarlama Direktörü Nazlıcan Işıtman’ın açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz