İLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLER

Melis Aslanağı, “En Yenilikçi 50 İK Lideri” arasında!

'En Yenilikçi 50 İK Lideri' listesinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Melis Aslanağı, “Menarini Türkiye’de insan kaynakları yaklaşımımızın temelinde ‘insan için değer’ misyonumuz bulunuyor. Türkiye’de 1000’e yakın çalışanımızla birlikte, insana, yaşama ve sağlığa değer katan bir şirket olarak çalışıyoruz. Ekip arkadaşlarımızın değerli olduklarını hissetmeleri ve mutlu bir çalışma ortamında bulunmaları bizim için çok önemli.  Menarini olarak yıllardır sürdürdüğümüz yenilikçi İK uygulamalarımız ve dijital altyapı çözümlerimizle pandemi boyunca çalışma modelimize kolay uyum sağladık” dedi.
Menarini META Bölgesi (Orta Doğu, Türkiye, Afrika) İnsan Kaynakları Direktörü Melis Aslanağı, Fast Company Dergisi’nin açıkladığı, ‘En Yenilikçi 50 İK Lideri’ listesinde yer aldı. Fast Company Dergisi’nin dünyanın önde gelen insan kaynakları yazarlarının ve liderlerinin jürilik görevini üstlendiği, 150’ye yakın başvurunun yapıldığı listede son yıllarda yenilikçi yaklaşımlarıyla öne çıkan insan kaynakları liderleri bulunuyor.

İş ve ekonomi dünyasının önemli yayınlarından Fast Company Türkiye tarafından düzenlenen ve dünyanın önde gelen insan kaynakları yazarlarından ve liderlerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilen ‘En Yenilikçi 50 İK Lideri’ listesinde, Menarini META Bölgesi (Orta Doğu, Türkiye, Afrika) İnsan Kaynakları Direktörü Melis Aslanağı da yer aldı.

‘En Yenilikçi 50 İK Lideri’ listesinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Melis Aslanağı, “Menarini Türkiye’de insan kaynakları yaklaşımımızın temelinde ‘insan için değer’ misyonumuz bulunuyor. Türkiye’de 1000’e yakın çalışanımızla birlikte, insana, yaşama ve sağlığa değer katan bir şirket olarak çalışıyoruz. Ekip arkadaşlarımızın değerli olduklarını hissetmeleri ve mutlu bir çalışma ortamında bulunmaları bizim için çok önemli.  Menarini olarak yıllardır sürdürdüğümüz yenilikçi İK uygulamalarımız ve dijital altyapı çözümlerimizle pandemi boyunca çalışma modelimize kolay uyum sağladık” dedi. Yeni dönemde çalışanlara yönelik bireysel farkındalığı artıracaklarını belirten Aslanağı, özellikle kadın çalışanlara yönelik liderlik, kişisel ve mesleki gelişim eğitimlerini ve bu süreçte dijitalleşmeyi ön planda tutacaklarını söyledi.

Yorum yaz